Dort bez pečení zvládne každý. Chuť ocení i náročná návštěva

Zkuste dort bez pečení a přesvědčte se o tom, že když si chcete vytvořit opravdu unikátní dezert, nemusíte kvůli tomu ani zapínat troubu. To se pozitivně podepisuje jak na jednoduchosti, tak i rychlosti samotné přípravy. A chuť, garantujeme vám, že nic takto dobrého jste už dlouho nejedli.

Co budete potřebovat?

Dort bez pečení se skládá ze tří vrstev. Abyste věděli, z čeho kterou vrstvu vytvořit, tak jsme rozdělili i samotné ingredience. A začínáme těmi na těsto. A nebojte, péct ho nebudete. Stačí si připravit toto:

  • 600 g suchých kakaových sušenek
  • 3 banány

Druhou složkou je smetanový krém, který dodá tomuto dortu skvělou vláčnost a také báječnou chuť. Potřeba bude v daném případě:

  • 1 litr pomerančové šťávy
  • 1 sklenice cukru
  • 8 polévkových lžic krupice

Třetí složkou tohoto receptu je poleva, která přijde na vrch. Ani ta není složitá, což dokládají ingredience uvedené níže.

  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 50 g másla

Začínáme přípravou krému

Jako první je třeba připravit krém na váš nepečený dort. Do hrnce nalijte pomerančový džus, přidejte cukr a dále také krupici. Postupně zahřívejte a všechny ingredience rozmíchejte. Když je cukr rozpuštěný, můžete pokračovat v zahřívání.

Stále zahřívejte na požadovanou teplotu a stále také míchejte. Vaším cílem je vytvořit velmi hutnou krémovitou konzistenci, které bude ve vrstvě vašeho dortu dobře držet. Když jste spokojeni, vypněte sporák a nechte při pokojové teplotě chladnout 2 hodiny.

Následně kaši přendejte do mísy, vezměte kuchyňský mixér a pusťte se do jejího mixování. Nejprve na pomalejší, potom na rychlé otáčky.

Z původní hmoty by měla vzniknout lehká nadýchaná konzistence, která bude mít skutečně vzhled krému, který váš dort bez pečení zajímavě vylepší.

Můžete kompletovat

Začněte s kompletací vašeho dortu. Do skleněné mísy nebo jiné nádoby dejte potravinovou folii a na dno rozetřete trochu vašeho krému.

Na tento krém by měla přijít vrstva sušenek. Některé nakrájejte tak, aby skutečně zakrývaly celou plochu mísy.

Na sušenky dejte opět vrstvu krému, který důkladně a rovnoměrně rozetřete tak, aby sušenky kompletně zakryl a byl až k okrajům.

A vrstvu krému nyní dejte banány. Ty jednoduše nakrájejte na kolečka, která mohou být i vyšší. Naskládejte je jedno vedle druhého.

Když jsou banány na svém místě, přichází na řadu další vrstva. Tentokrát se jedná o vrstvu sušenek, které zase vyrovnejte jako v předchozím případě.

Dokud máte ingredience, tak je používejte. Na sušenky přijde vrstva krému, na ni zase banán a potom sušenky. A takto stále dokola. Vrstvu poslední by měl tvořit krém.

Nachystejte polevu

Když máte všechny ingredience využity, můžete si nachystat polevu, kterou jednoduše rozmícháte v kastrolu a zahříváte, dokud směs nezhoustne.

Potom jí váš dort bez pečení buď polijte, nebo na něm můžete vytvořit originální cákance, které ho udělají na první pohled velmi zajímavým.

Už jenom do lednice

Na závěr dejte svůj nepečený dort na několik hodin do lednice, aby dostatečně ztuhl. Potom vyndejte, nakrájejte a můžete ochutnávat. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire