Paprikou plněná kuřecí prsa: Po ochutnání zapomenete i na sýr

Plněná kuřecí prsa nemusí být spojována pouze se šunkou a sýrem. Ukážeme vám, co se stane, pokud výjimečně použijete papriku. Rozhodně se jí nebojte, jelikož výsledkem bude jídlo, které vás zaujme svou chutí. A pokud ho budete i vařit, zaujme vás svou jednoduchostí. Stačí ho vyzkoušet.

Co budete potřebovat?

Aby se plněná kuřecí prsa povedla, je třeba mít po ruce vše, z čeho se tento zajímavý recept skládá. Proto si připravte tyto suroviny:

  • 700 g kuřecích prsou
  • 200 g papriky
  • 130 g rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • Sůl, pepř a další koření dle chuti

Připravte si kuřecí prsa

Základem je příprava masa. Doporučujeme zvolit větší kuřecí prsa, která se vám budou lépe porcovat a také lépe připravovat. Potřebovat je budete nejprve nakrájet a potom naklepat. Stejně, jako byste dělali menší řízečky. Stačí menší tvary, kolem deseti až patnácti centimetrů v průměru. Takto naklepejte každý kus masa, aby byl dostatečně tenký a zároveň i velký pro plnění.

Nyní je ochuťte

Když máte maso naklepané, můžete se pustit do jeho ochucování. Stačí posolit, opepřit a případně přidat i bylinky. Dále nezapomínejte na prolisovaný česnek. Na každý kousek masa ho trochu dejte. Stačí ochutit jenom z jedné strany, jelikož ta vnější se bude ochucovat jinak.

Začněte plnit

Ne šunkou, ani sýrem. Plněná kuřecí prsa mají uvnitř na nudličky nakrájenou papriku a na malé kostičky nakrájená rajčata. Tuto kombinaci zeleniny vložte na okraj každého kousku masa. Potom opatrně zarolujte. Pokud vaše kapsa nedrží, jak má, není problém si pomoci s využitím párátka nebo špejle.

Nyní do zapékací mísy a do trouby

Když máte rolky připraveny, vyrovnejte je jednu vedle druhé do zapékací mísy a každou z nich také pomažte trochou zakysané smetany. Následně lehce podlijte trochou vody, nebo ještě lépe vývaru. Zapékací mísu i s připraveným obsahem vložte do trouby předehřáté na teplotu 200 stupňů Celsia. Při této teplotě pečeme asi 40 minut. Potom vyndejte a jestliže to bez sýru skutečně nezvládnete, je možné trochu toho strouhaného v této fázi přípravy přidat. Následně vše vraťte na dalších 20 minut do trouby a potom jsou vaše plněná kuřecí prsa hotová.

Laisser un commentaire