Lepší koblihy jste nejedli. Základem je jedna tajná přísada

Koblihy nemusíte jenom kupovat. Jejich příprava je překvapivě snadná. A když znáte i jednu tajnou přísadu, bude výsledek naprosto dokonalý. Přesvědčit se o tom můžete klidně hned, jelikož vám přinášíme recept, který doporučujeme vyzkoušet.

Co budete potřebovat?

Na tom, zda se koblihy povedou nebo nikoliv, má v první řadě vliv použité těsto. Jaké by mělo být? Je nutné na něho použít tyto ingredience, v přesně odpovídajícím množství. Jedině tak to bude fungovat.

  • 30 dkg mouky
  • 0,5 sáčku prášku do pečiva
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžičku rumu
  • 1 špetku soli

To, co jsme ještě nezmínili, je ona tajná přísada, aby se koblihy skutečně povedly. Danou přísadou je zakysaná smetana, které budete potřebovat přesně tři vrchovaté polévkové lžíce. Tím máte připraveno opravdu již vše.

Těsto je snadné

Nyní si připravte těsto. Není to nijak složité, jelikož všechny ingredience je třeba smíchat dohromady – tedy kromě moučkového cukru, ten přichází na řadu až na konec. Buď ručně, nebo za pomoci kuchyňského robota, který vám usnadní práci. Důležité je, aby se ingredience dobře propojily a těsto nebylo příliš hrudkovaté.

Vytvořte koblihy

Ani vytvoření koblih není nic složitého. Vždy si z těsta odřízněte kus, vytvořte z něho placku o průměru asi 6 centimetrů a do jejího středu udělejte díru, aby vám vznikl typický donut. Nebo můžete využít jednodušší cestu a vytvořit tvar klasické koblihy, nebo lépe řečeno tvar vdolků.

Koblihy se smaží

Správným postupem přípravy je výhradně smažení. Buď použijte hlubší pánev s dostatkem oleje, nebo je možné využít také váš fritovací hrnec. Vhoďte je do rozpáleného oleje a smažte do zlatova. Upozorňujeme, že to bude celkem rychle. Abyste nebyli překvapeni.

Potom vyndejte z oleje, dejte je na papírovou utěrku a nechte je okapat. Když vystydnou, obalte je v moučkovém cukru a tím jsou hotové. Nyní můžete ochutnat. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire