Domácí toastový chléb vás ohromí: Chutí i jednoduchou přípravou

Jistě ho znáte a jistě ho kupujete. Na zapečení není nic lepšího. Co ale v případě že vám tolik nechutná? Zkuste domácí toastový chléb. Nemusíte se ničeho bát, jelikož tento recept patří rozhodně mezi ty jednodušší. A až ho ochutnáte tak si můžete být jisti tím, že vás výsledek ohromí dokonalou chutí. Proto vám můžeme garantovat, že kupovanou klasiku už nikdy nezvolíte.

Nachystejte si tyto ingredience

Chcete, aby se vám domácí toastový chléb povedl? Potom je třeba dodržet nejenom správný postup, ale je samozřejmě třeba mít k dispozici i ty pravé ingredience. Toto je jejich soupis:

  • 650 g mouky
  • 300 ml vody
  • 25 g droždí
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce oleje
  • trocha másla

Kváskem vše začíná

Jak jste si všimli díky droždí, základem úspěchu musí být kvásek. Jeho příprava není nijak složitá. Stačí trocha teplé vody, do které přidáte cukr a následně droždí. Dáte na teplé místo zhruba na 30 minut, dokud kvásek takzvaně nevzejde. To je signál toho, že můžete pokračovat dále.

Vypracujte jednotné těsto

Jakmile je kvásek hotový, pusťte se do vypracování těsta. To není rozhodně nic složitého, jelikož do misky ke kvásku přidáte všechny další jednotlivé ingredience, které budete postupně zpracovávat. Buď ručně, nebo pomocí kuchyňského robota. Tuto práci je třeba dělat poctivě a důkladně. Kvalitní těsto je jistotou, že se vám domácí toastový chléb povede. Když je těsto hotové, dejte ho na teplé místo opět na minimálně půl hodiny. To proto, aby nakynulo. Ideálně když zhruba dvojnásobně zvětší svůj objem.

Na závěr do trouby

Když je těsto nakynuté, rozdělte ho na dvě části a vytvořte podobně velké bochánky – tedy spíše šišky. Ty dejte do formy, kterou před tím vymažete máslem. A nyní už stačí jenom upéct. To znamená dát do trouby rozehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečete zhruba 35–45 minut, dokud nejste spokojeni s barvou a kůrkou. Potom vyndejte, nechte vychladnout a ochutnejte.

Laisser un commentaire