Sýrové kuličky přijdou vhod jako hlavní jídlo i jako zajímavý snack

Smícháním níže uvedených ingrediencí získáte skvělý recept na pochoutku, kterou jsou netradiční, ale zajímavé sýrové kuličky. Jsou velice dobré a na rozdíl od podobných receptů jsou opravdu sýrové! Příprava je velmi snadná, takže si na pomoc můžete přizvat své ratolesti. Sýrové koule jsou naprosto skvělé a vyhoví i tak náročným strávníkům, jako jsou děti. Navíc spotřebujete jen velmi málo ingrediencí.

Tento recept musíte vyzkoušet!

Sýrové kuličky si můžete dát na oběd nebo večeři, jsou skvělé také k pohoštění vašich návštěv. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 500 g sýra,
  • 3 polévkové lžíce parmazánu,
  • 1 vejce,
  • 100 g mouky,
  • ½ lžíce oregana,
  • strouhanka,
  • olej.

Jednoduchá příprava

Kouzlo receptu spočívá v jednoduché přípravě. Sýr nastrouhejte (pokud na to máte robota, máte vyhráno). Smíchejte jej s vejcem. Ke hmotě přidejte mouku, parmazán a oregano a pořádně promíchejte. Podle toho, jaký sýr jste zvolili možná bude třeba přisolit. Míchejte, aby se vše propojilo. Z této směsi vytvarujte menší koule, které obalíte ve strouhance. Z uvedeného množství vytvoříte cca 40 sýrových kuliček.

Rychlé vaření

Sýrové koule smažte v horkém oleji ze všech stran do zlatohněda. Z oleje je vytahujte na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Sýrové koule můžete podávat jako předkrm jen tak, nebo k nim můžete podávat rýži, brambory nebo míchaný salát. Ke koulím se skvěle hodí různé dipy a omáčky – například s česnekem a bazalkou.

Ocení to děti i hosté

Sýrové kuličky se stanou velmi oblíbené a milované vašimi dětmi. Ty vám mohou také velice pomoci při přípravě, když jim svěříte například míchání nebo tvarování a obalování sýrových kuliček. Kuličky ale můžete připravit také pro hosty, kteří jistě budou mile překvapení, čímže jste je to uctili.

Laisser un commentaire