Chutná pochoutka bez špinění množství nádobí. To jsou netradiční špagety v troubě

Máte chuť na špagety a vadí vám, že je příprava velmi pracná a použije se na ní mnoho nádobí? Tak zkuste špagety v troubě a uvidíte, jak jsou snadné. Dávat těstoviny do pekáče a do trouby není nic neobvyklého. Stačí připomenout populární šunkofleky, které jsou oblíbeným jednoduchým a také rychlým jídlem. My se podíváme na jednu alternativu, která vychází z klasického receptu. Je však mnohem jednodušší.

Co budete na špagety v troubě potřebovat?

Jednotlivé ingredience jsou stejné, jako při klasickém receptu. Pokud chcete docílit správné chuti, rozhodně na nic nezapomínejte a dodržujte i správné množství. Pro dokonalý výsledek je třeba mít:

  • 100 g mletého vepřového masa
  • 50 dkg těstovin
  • 1 dcl oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g drcených rajčat
  • Sýr dle chuti

Začínáme přípravou omáčky

Ta není nijak složitá, jelikož je třeba nachystat si nejprve cibuli, kterou oloupete a potom ji nakrájíte na menší kousky. Následně vezmete maso, které posekáte, aby mělo kratší vlákna. Poté stačí rozehřát troubu, nalít na ni olej a nasypat cibuli. Tu vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a nechte zesklovatět. Potom přidejte také kousky mletého masa. Po pár desítkách minut je základ na omáčku hotový. Přidejte k němu drcená rajčata a dochuťte solí a pepřem, popřípadě bylinkami nebo chilli papričkou.

Přidejte těstoviny

Nyní vezmete těstoviny, ideálně špagety. Ty jednoduše přepulte zlomením a rovnoměrně je nasypte na pekáč, do samotné omáčky. Právě v ní se dokonale uvaří a také nasají její chuť. Potom už zbývá sýr, kterým celou směs rovnoměrně a také bohatě posypete. Vše vraťte do trouby a pečte do doby, než budou těstoviny dokonale měkké a než bude sýr rozpuštěná a také než začne lehce tmavnout.

Vyndejte a můžete servírovat

Když je hotovo, můžete špagety z trouby naservírovat. Vezměte naběračku na těstoviny, hluboký talíř a naberte si, co hrdlo ráčí. Až ochutnáte, jistě vás zaujme dokonalost výsledku. A po jídle stačí umýt jenom jeden jediný plech. Nikoliv řadu hrnců, které se zašpiní při přípravě podle klasického postupu.

Laisser un commentaire