Kávové řezy s ořechy, po kterých se po prvním soustu jenom zapráší

Pokud jste milovníci pečení a sladkých pokrmů, pak vás zcela jistě osloví tento recept na kávové řezy s ořechy. Nejen, že je jejich chuť přímo božská, zákusek dokonce i dobře vypadá. V řezu má tři různé barvy. Tímto dezertem dokonale pohostíte i vzácnou návštěvu. Hodí se ke snídani, svačině i odpolední kávové siestě.

Co potřebujete na kávové řezy s ořechy

Tyto řezy se skládají z dvou různých těst a výborné krémové náplně. Na kakaové těsto si tedy připravte:

  • 6 vajec
  • 5 lžic polohrubé mouky a 5 lžic cukru
  • 1 lžíci kakaového prášku
  • kypřící prášek

Na těsto s ořechy pak budete potřebovat: 6 vaječných bílků, 6 lžic cukru, 6 lžic vlašských ořechů, 2 lžíce polohrubé mouky. Krémovou náplň pak zhotovíte z: 4 žloutků, 200 gramů moučkového cukru, 250 gramů změklého másla a 6 lžic kávy. Aby zákusek získal šmrnc, můžete si připravit i rumový sirup na zvláčnění piškotového těsta. Ten jednoduše vyrobíte z čtyř lžic cukru, 250 mililitrů vody a trochy rumu, nebo rumové esence.

Jak postupovat při přípravě kakaového korpusu

První fází je příprava kakaového těsta. Nejprve si oddělte žloutky od bílků, z těch pak vyšlehejte tuhý sníh. V druhé míse si utřete žloutky s cukrem, přidejte polohrubou mouku, lžíci kakaového prášku, kypřící prášek a vymíchejte hladké homogenní těsto. Pak po částech promíchávejte ještě bílkový sníh.

Kakaovou hmotu následně rovnoměrně rozprostřete na plech vystlaný pečícím papírem a pečte asi 25 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Každá trouba je ale jiná, proto si ji nastavte podle svých zvyklostí. Hotový kakaový korpus nechte vychladnout a pusťte se do ořechového těsta.

Jak postupovat při přípravě ořechového korpusu

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Laisser un commentaire