Vláčná bábovka zvaná zebra vás upoutá nejenom svým vzhledem

Bábovka je výbornou variantou, pokud si chcete dát něco dobrého a sladkého ke kávě, kakau, či čaji. Hodí se nejen k odpolední siestě, či k posezení s přáteli, jíst ji můžete i na snídani, či na svačinu. Tento jednoduchý recept vám umožní zhotovit zebrovanou bábovku raz dva. Potěšíte s ní především mlsné jazýčky dětí.

Jaké ingredience potřebujete na „Zebra“ bábovku?

Před zahájením pečení si zhotovte těsto z těchto surovin:

  • 4 vajíčka
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 200 gramů krystalového cukru
  • 150 mililitrů slunečnicového oleje

Také potřebujete: 150 mililitrů kefíru, 300 gramů polohrubé mouky, jeden a půl lžičky kypřícího prášku.

Jak připravit zebrovanou bábovku?

Vajíčka rozklepněte do mísy a vyšlehejte je spolu s krystalovým cukrem do pěny. Vložte do vodní lázně a míchejte, dokud se cukr plně nerozpustí. Pak ještě promíchejte mixérem.

K vaječné pěně posléze přidejte i slunečnicový olej, kefír a promíchejte. Nakonec přijdou na řadu sypké ingredience. Polohrubou mouku s kypřícím práškem do směsi prosejte přes jemné sítko.

Těsto by mělo být hladké a bez hrudek. Část vzniklého vanilkového těsta si odlijte o ochuťte kakaovým práškem. Vzniknou vám tak dvě příchutě. K ruce si nakonec vezměte formu na bábovku, vymažte ji poctivě máslem, vysypte moukou, strouhankou, nebo mletými ořechy a vlijte část vanilkového těsta. Pak střídavě po celé ploše nalijte i kakaové těsto. Následuje opět vanilkové. Tímto způsobem vytvoříte onu strukturu ala „Zebra“.

Fáze pečení a servírování

Bábovku umístěte do trouby a pečte asi 40 minut při 180 stupních Celsia. Avšak řídit se můžete podle vašich zvyklostí při pečení. Díky zahřátí vajec ve vodní lázni bude bábovka krásně nadýchaná a těsto dobře vykyne. Upečenou zebrovanou bábovku můžete posypat moučkovým cukrem, nebo polít čokoládovou polevou. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire