Snadný vanilkový koláč, který budete mít hotový za pár minut

Chcete si upéct koláč a nevíte, jak na to? Máte problém s tím, že si nepamatujete ani jednoduché recepty? Pak s tímto potíže mít nebudete. Suroviny jsou totiž odměřované pomocí čtyř lžic. Postup se tedy velice snadno naučíte nazpaměť. Tento vanilkový koláč potěší nejeden mlsný jazýček. Je dokonalým doplňkem ke kávě, nebo čaji.

Potřebné suroviny k zhotovení vanilkového koláče

Než se pustíte do pečení, připravte si tyto suroviny:

  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • a půl lžičky jedlé sody

Jak postupovat při přípravě snadného vanilkového koláče?

Ve středně hluboké míse si vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Pak do směsi prodejte přes jemné sítko polohrubou mouku a jedlou sodu. Pokud doma nemáte jedlou sodu, můžete samozřejmě použít i kypřící prášek. Pomocí vařečky následně vypracujte hladké polotekuté těsto, které vlijte nejlépe do silikonové formy na koláč. Ta se totiž nemusí tolik vymazávat tukem. Jestliže byste chtěli použít klasický plech, musíte jej vystlat pečícím papírem, nebo vymazat máslem a vysypat moukou. Vanilkové těsto dejte ve formě do trouby a pečte zhruba čtvrt hodiny při 175 stupních Celsia.

Servírování vanilkového koláče

Upečený vanilkový koláč můžete ochutit a dozdobit podle toho, jak se vám zachce. Někdo jej jen pocukruje moučkovým cukrem, jiný zas polije čokoládovou polevou. Piškot však můžete i rozříznout a naplnit jakýmkoliv oblíbeným krémem. Výborný bude třeba pudinkový s máslem, nebo tvarohový s čerstvým ovocem. Použít se dá i čokoládová pomazánka Nutella, nebo oblíbené druhy ovocných marmelád, či džemů.

Tento vanilkový korpus lze použít i k výrobě korpusů na narozeninové dorty. Ochutit ho před pečením můžete i kakaovým práškem, nebo do těsta přidat ořechy, kokos anebo strouhaná jablíčka. Fantazii se zkrátka meze nekladou. Určitě zvolíte tu pro vás nejchutnější verzi. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire