Nepečený dort s banány a čokoládovými sušenkami zaujme nejenom rychlou přípravou

V případě, že nechcete trávit svůj drahocenný čas u plotny, je nepečený dort skvělou volbou. Hodí se hlavně ve chvíli, kdy máte velkou chuť na něco dobrého a sladkého. Tak se nechte inspirovat tímto skvělým a jednoduchým receptem na dort, plný vynikajícího banánu, jemného krému a lahodných čokoládových sušenek. Ocení jej zejména děti.

Jaké ingredience budete potřebovat na nepečený dort?

Než se pustíte do práce, připravte si následující suroviny:

  • 500 gramů čokoládových sušenek dle obliby
  • 800 mililitrů mléka
  • 7 vaječných žloutků
  • 4 lžíce hladké mouky

Dále budete potřebovat: 150 gramů másla, 2 lžíce škrobu, 200 gramů moučkového cukru, 4 banány a jednu plechovku kondenzovaného mléka.

Jak postupovat při přípravě nepečeného dortu?

Ve misce si smíchejte vaječné žloutky spolu s cukrem, škrobem, moukou a 100 mililitry mléka. Do hrnce vlijte zbývající mléko a přiveďte k varu. Až mléko bude probublávat, přilijte do něj směs se žloutky, cukrem a škrobem. Pravidelně míchejte a provařte až do zhoustnutí. Poté krém odstavte z plotny, nechte chvíli vychladnout a následně do něj zapracujte mixérem i změklé máslo.

K ruce si vezměte zapékací misku a na její dno vyskládejte oblíbené čokoládové sušenky. Před ty pak nalijte část krému a dobře rozprostřete. Na krém poklaďte plátky čerstvých banánů a postup opakujte, tj. nejprve sušenky, pak krém a opět banány. Takto vrstvěte suroviny až do úplného naplnění mísy, kdy poslední vrstvou bude pouze krém.

Fáze chlazení dortu a servírování

Připravený dort dejte na několik hodin do lednice, aby dobře ztuhnul a propojily se všechny chutě. Rovněž změknou díky krému i sušenky a budou perfektně vláčné. Ztuhlý dort pokrájejte na rovnoměrně velké kusy a podávejte například s kopečkem šlehačky.

Hodit se bude v letních měsících i vanilková, nebo čokoládová zmrzlina. Pokud banány nemáte v oblibě, můžete je v receptu samozřejmě nahradit jakýmkoliv preferovaným ovocem. Výborné budou jahody, borůvky, nebo třeba meruňky. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire