Tvarohový dort Charlotte se šťavnatými jablky zaujme svou lehkostí

Pokud stále tápete, jak spotřebovat jablka, která se vám urodila na zahrádce, pak máme perfektní tip. Upečte si tento jemný a velmi chutný tvarohový dort Charlotte se šťavnatými jablky. Vhodný je jak k snídani, tak i jako odpolední svačinka.

Jaké ingredience budete potřebovat k přípravě tvarohového dortu „Charlotte“?

Než se pustíte do pečení, připravte si tyto suroviny:

  • 2 jablka
  • 5 vajec
  • 250 gramů krupicového cukru
  • 200 gramů másla

Také se neobejdete bez: 400 gramů měkkého tvarohu, 450 gramů polohrubé mouky a deseti gramů kypřícího prášku do pečiva.

Jak postupovat při přípravě tvarohového dortu?

Nejdříve si ve větší míse vyšlehejte vejce spolu s krupicovým cukrem do pěny. Pak si v malém hrnku pomocí mikrovlnky rozpusťte máslo, nechte chvíli vychladnout a zapracujte jej do vaječné pěny. Nakonec do mísy přisypte i polohrubou mouku, kypřící prášek, přidejte i měkký tvaroh a vypracujte mixérem hladké a polotekuté těsto.

K ruce si posléze vezměte formu na koláč, vystelte ji pečícím papírem a vlijte do ní všechno připravené těsto, které rovnoměrně rozprostřete. Další fází je příprava jablek. Ty si oloupejte, odstraňte jádřince a pokrájejte je na tenčí plátky, které navrstvěte na povrch tvarohového těsta.

Fáze pečení a servírování tvarohového koláče

Těsto s jablky pak dejte péct do trouby na 40 minut při 180 stupních Celsia. Ideální je, když troubu budete mít předehřátou. Upečený koláč nechte vychladnout a posypejte jej na závěr moučkovým cukrem.

Podávat zákusek můžete buď se zakysanou smetanou, nebo kopečkem vyšlehané smetany. Bude ale skvostný i jen tak samotný s šálkem oblíbené kávy, nebo čaje. Pokud máte rádi skořici, můžete jí jablka před pečením koláče posypat spolu s cukrem. Výsledná chuť vám připomene zcela jistě žemlovku. Chutím a fantazii se meze nekladou. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire