Recept na domácí máslové bulky, které se hodí nejenom na burgery

V případě, že rádi grilujete a máte v oblibě zejména burgery, můžete se na ně náležitě připravit domácímu bulkami, které nebudou mít konkurenci. Nedají se totiž vůbec s kupovanými srovnat. Jsou nadýchané, jemné a na povrchu velmi křupavé. Po naplnění ingrediencemi se vám mimo jiné nerozmočí, tak jako to bývá u klasických hamburgerových housek.

Jaké suroviny budete potřebovat na domácí bulky?

Než se pustíte do práce, připravte si následující:

  • půl kila hladké mouky
  • 2 a půl hrnku vlažného mléka
  • 2 balíčky sušeného droždí
  • trochu krystalového cukru

Dále budete potřebovat: 2 lžičky soli, 2 vejce a 50 gramů rozpuštěného másla.

Jak postupovat při přípravě domácích bulek?

Ideální je, když při přípravě těsta použijete kuchyňského robota. Pokud je však nemáte, musíte těsto zadělat ručně, což bude trvat delší dobu a může to být namáhavější. Do mísy vložte jedno vejce, vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl, cukr a míchejte dvě až tři minuty. Posléze do směsi prosejte hladkou mouku a přidejte sušené droždí. Opět míchejte a následně vypracujte nelepivé a hladké těsto. Což bude trvat asi deset minut. Pak ho nechte asi půl hodiny „odpočívat“, mezitím totiž trochu nakyne.

Tvoření domácích bulek a pečení

Po uplynutí třiceti minut těsto vyjměte z mísy a přendejte na vál. Pomoučte si ruce a vytvarujte z těsta asi osm stejně velkých bulek. V hrnku si následně rozšlehejte vidličkou vaječný žloutek a bulky jím na povrchu potřete. Posléze těsto přesuňte na plech vystlaný pečícím papírem a pečte asi 15 až 20 minut při 200 stupních Celsia. Troubu nepředehřívejte!

Hotové bulky vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Skvělé budou tyto nadýchané domácí bulky nejen na hamburgery, ale také na sladko, například s džemem, marmeládou, nebo Nutellou. Lze je i zapékat s šunkou a sýrem, či jinými surovinami. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire