Recept plněné papriky trochu jinak. Nebraňte se zajímavým inovacím

Plněné papriky jsou velmi zdravým a chutným pokrmem. Tradičně se v našich končinách podávají s rajskou omáčkou a houskovým knedlíkem. Díky tomuto jídlu dodáte svému tělu potřebné vitamíny a příjemně se nasytíte. Papriky plněné mletým masem se hodí jak k rodinnému obědu, tak i k večeři s lehkou přílohou. Připravte si je s námi.

Jaké ingredience budete potřebovat na plněné papriky?

Než se pustíte do práce, připravte si následující suroviny:

  • 1 kilogram paprik
  • 2 velké lžíce rýže
  • 500 gramů mletého masa (mix hovězího a vepřového)
  • sůl, pepř, oblíbené sušené bylinky

Dále budete potřebovat: cibuli, 4 lžíce jarní cibulky, čerstvou petrželku, 60 gramů pastináku, nebo mrkve, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 gramů mrkve, 2 až 3 stonky řapíkatého celeru, 300 mililitrů rajčatové omáčky, lžíci hladké mouky a vodu.

Jak postupovat při přípravě plněných paprik?

Papriky omyjte pod vlažnou vodou, odstraňte stonky a jejich vnitřek zbavte semínek. Povrch zůstane neporušený. Poté nakrájejte na jemné kostičky pastinák a cibuli a smažte na troše slunečnicového oleje ze všech stran do zlatova. Mezitím si namočte do studené vody rýži a takto ji ponechte asi hodinu až hodinu a půl.

Následně ji vsypte do jemného sítka a vodu nechte důkladně okapat. Mleté maso vložte do hlubší mísy, přidejte sůl, pepř, oblíbené koření, rýži, osmahlou cibuli s pastinákem, nasekanou jarní cibulku, petrželku a dobře promíchejte. Posléze masovou směsí plňte vnitřek paprik.

Plněné papriky naskládejte do velkého hrnce, na vrch poházejte pokrájený řapíkatý celer a mrkev a připravte si omáčku. Lžíci hladké mouky rozpusťte v 50 mililitrech vody, pak přilijte rajčatovou omáčku a propojte metličkou.

Tekutinu následně vlijte do hrnce k paprikám a vařte po dobu 30 minut po poklicí, na mírném plamenu. Po čtvrt hodině omáčku ochutnejte a případně ji dochuťte dle potřeby. Až se pokrm uvaří, nechte jej chvíli před podáváním ještě pod poklicí odpočinout. Dobrou chuť!

Laisser un commentaire