Recept na jedinečné masové kuličky, které si oblíbíte

Jestliže se nemůžete rozhodnout co uvařit z mletého masa, které máte v lednici, vyzkoušejte nyní trochu něco jiného než jen klasické karbanátky. Tyto masové kuličky si zaručeně zamilujete. Jejich chuť je fantastická. Hodí se k jakékoliv příležitosti. Potěšíte jimi jak rodinu, tak i své přátele na návštěvě.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu masových kuliček?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto suroviny:

  • 300 gramů hovězího mletého masa
  • 300 gramů vepřového mletého masa
  • 1 malou lžičku soli
  • 150 mililitrů sycené minerální vody

Dále budete potřebovat: 1 až 2 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, čtvrt lžičky mletého pepře, půl lžičky mleté sladké papriky, chilli papričku nebo feferonku dle chuti. Kuličky budete servírovat s marinovanou cibulí, na kterou si připravte: 2 větší cibule, mletý pepř dle chuti, 100 mililitrů vody, lžíci cukru, půl lžičky soli, 30 mililitrů octa (9 %).

Jak postupovat při přípravě masových kuliček?

Do hlubší mísy vložte mleté maso, vsypte k němu mletý pepř, sůl, mletou sladkou papriku, případně i chilli. Přilijte minerálku a všechny ingredience dobře promíchejte. Do masové směsi ještě přidejte najemno pokrájenou cibuli a propojte.

Ochucené mleté maso nechte v lednici chvíli odstát a poté z něj vytvořte 5 stejně velkých dílků, z kterých tvarujte masové koule. Dle preferencí však můžete vytvořit i menší masové kuličky.

Ty grilujte z obou stran do zlatova a podávejte s marinovanou cibulí a čerstvým pečivem. Marinovanou cibuli připravíte tak, že si v rendlíku smícháte cukr, sůl a ocet, vložíte pokrájenou cibuli a necháte marinovat v chladu asi dvě hodiny.

Skvěle budou masové kuličky chutnat i s hranolky, či opečenými bramborami a různými studenými omáčkami dle obliby (kečup, tatarská omáčka, majonéza, nebo hořčice). Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire