Hamburgerová houska je nejlepší domácí. Tento recept vám to ukáže

Milujete burgery a vždy vám vadilo, že kupované bulky nejsou dokonalé? Nezoufejte. Tato hamburgerová houska vaše jídlo vylepší. Kde ji koupíte? Nikde, jelikož s naším receptem vám ukážeme, jak si ji můžete jednoduše upéct. Uvidíte, že s těmi kupovanými se rozhodně nedá srovnat.

Připravte si ingredience

Hamburgerová houska není nijak složitá. Vlastně vám stačí jenom kynuté těsto, které je základem. A aby bylo takové, jaké má být, budete potřebovat toto:

  • 4 šálky mouky
  • 1 lžíci mléka
  • 50 ml oleje
  • 2 vejce
  • 1 lžíci cukru
  • 1 lžičku soli
  • 10 g suchého droždí

Nachystejte si těsto

Díky použití sušeného droždí můžete jednoduše vynechat tu část, kde je potřeba kvásek. A můžete začít ihned s přípravou samotného těsta. Dejte do mísy vše potřebné, až na jeden žloutek z vajíčka. Ten si dejte stranou, jelikož jím následně své hamburgerové housky potřete před samotným pečením.

Těsto je třeba zpracovávat opravdu velmi důkladně. Nejlepší je hníst ho pomocí svých rukou. Klidně i po dobu deseti minut, aby bylo dobře propracované. Na kvalitě vašich housek se to pozitivně podepíše.

Nechtě těsto kynout

Když je těsto zpracováno, dejte ho do mísy, tu přikryjte utěrkou a dejte ji na teplé místo. Zde nechte těsto kynout po dobu asi jedné hodiny. Měly by zdvojnásobit svůj objem. To je jasná známka toho, že se vám vaše dílo daří.

Nachystejte bulky

Když máte těsto nakynuté, už ho stačí jenom rozdělit na jednotlivé části. A to podle toho, jak velká má vaše hamburgerová houska být. Následně už ji můžete začít tvarovat. V dlani udělejte provizorní placku, tu jakoby uzavřete a vše dotvarujte. A bulka je hotová.

Na závěr do trouby

Jste připraveni? Pokud ano, položte jednotlivé hamburgerové housky na plech s pečicím papírem. Nechte je ještě asi 15 minut odpočnout – znovu lehce nakynou. Potom vezměte žloutek, rozšlehejte ho a jím následně své housky potřete.

Potom už je můžete vložit do trouby, předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě je pečte asi 20 – 25 minut. Následně je vyjměte, nechte je chladnout a poté jsou hotovy. Uvidíte, že od té doby budou vaše hamburgery naprosto dokonalé.

Laisser un commentaire