Hovězí sushi se sýrem a slaninou

Sushi je typický japonský pokrm, který si dopřávají především milovníci ryb, mořských plodů, nebo zeleniny. Tohle jídlo má tisíce obměn. Nejčastěji se používá k přípravě sushi mořská řasa, lepivá rýže, čerstvý losos, tuňák, nebo kreveta. Existují ale i různé zeleninové variace s okurkou, nebo ředkví, které jsou vhodné pro vegetariány a vegany. Obecně je tento pokrm velice zdravý. Jestliže ale nejste příznivcem tohoto typického složení, pak pro vás máme velice zajímavou variantu s hovězím mletým masem a slaninou. Pusťte se do toho, je to prostě dobrota.

Co budete potřebovat na masové sushi?

Tento pokrm by se dal lidově česky nazvat i jako masová roláda, k její přípravě budete tedy potřebovat:

  • 500 gramů hovězího mletého masa
  • 6 až 10 plátků slaniny
  • asi 250 gramů tvrdého sýra (ementál, eidam)
  • koření dle chutí (sůl, pepř, grilovací koření, paprika, chilli)

Na obalení hotového jídla pak můžete použít i trochu rozdrcených nachos lupínků a opečenou cibulku.

Jaký je postup?

Nejdříve si ochuťte kořením v hlubší míse mleté hovězí maso, můžete dle libosti přidat sladkou papriku, česnek, cibulku, pepř a sůl. K přípravě masového sushi budete potřebovat i bambusovou rohož (používá se obvykle na sushi) na rolování masa, dobře poslouží i potravinová fólie, pokud rohož nemáte.

Plátky libové slaniny pak rozprostřete po celé ploše bambusové rohože, na ni pak rozložte rovnoměrně ochucené mleté maso.

Na okraj masového plátu umístěte špalíčky z tvrdého sýra a pomocí bambusové rohože maso rolujte, až docílíte vzhledné rolády se slaninovým kabátkem. Připravenou roládu dejte následně zapéct na 25 minut při 180 stupních Celsia.

Hotový pokrm ještě teplý obalte v nasekaných nachos lupíncích a smažené cibulce. Krájejte na stejně široká kolečka.

Pochutnávat si na této dobrotě můžete s pečivem, nebo opečeným bramborem, je to jen na vás. Přejeme dobrou chuť!

Laisser un commentaire