I dieta dovoluje mlsání. Třeba tento tvarohový dort zcela bez mouky

Je u vás už delší dobu držena dieta, nebo preferujete momentálně ve svém jídelníčku proteinové produkty? Pak je pro vás vhodný tento recept na tvarohový zákusek, který neobsahuje žádnou mouku, přesto je však výborný a úžasně vláčný. Mimo jiné také obsahuje mnoho mléčných výrobků, které mají blahodárný účinek na náš organismus, podporují například trávení. Zapít tuto dobrotu pak můžete třeba i mléčným koktejlem, nebo oblíbeným kakaovým nápojem. Chutnat bude jistě nejen vám, ale i vašim dětem, nebo dokonce ctěné návštěvě.

Co budete potřebovat na přípravu tvarohového zákusku bez mouky?

Nezbytné suroviny pro přípravu tohoto „zdravého zákusku“ jsou:

  • 500 gramů sladkého tvarohu
  • 250 gramů smetany ke šlehání
  • 250 gramů kefíru
  • 4 vejce

Pak se neobejdete ještě bez: 200 gramů cukru, 100 gramů jemné dětské krupičky, špetky soli, kypřícího prášku, vanilkového extraktu, 80 gramů kandovaného ovoce dle vaší chuti (pomeranč, ananas, rozinky), 15 gramů mandlových vloček, nebo jiných oříšků dle libosti.

Jak postupovat při přípravě tvarohového zákusku?

Suroviny výše uvedené vám vystačí na zákusek o rozměrech asi 20 x 10 centimetrů. Nejdříve si oddělte pečlivě žloutky od bílků, z těch pak vyšlehejte tuhý sníh. Mezitím si v hluboké míse rozmíchejte žloutky s tvarohem, kefírem a smetanou ke šlehání. Přidejte i vanilkový extrakt. Nakonec vmíchejte ještě dětskou krupičku, kypřící prášek a vytvořte homogenní hmotu.

Krém z mléčných výrobků pak nechte odpočívat asi čtvrt hodiny. Posléze do něj postupně zamíchávejte vyšlehané bílky z vajec. Na řadu přijdou následně různé druhy kandovaného ovoce. Do těsta přidejte dle vašich preferencí cokoliv. Ovoce řádně vmíchejte do hmoty.

Pečení tvarohového zákusku a servírování

Hotové těsto pak přelijte do pečícím papírem vystlaného plechu o průměru asi 20 x 20 centimetrů. Na vrchu ještě můžete posypat mandlovými vločkami. Pak dejte do trouby péct asi na 45 až 50 minut při 180 stupních Celsia.

Až bude zákusek z tvarohu a smetany hotový, posypte ho třeba moučkovým cukrem, podpoříte tím jeho sladkou chuť. Tato dobrota se hodí například k snídani, nebo je ideální doplněk k odpolední kávě, nebo čaji. A když budete chtít více hřešit, lze ke koláči přidat i zakysanou smetanu, nebo pěkně vyšlehanou šlehačku. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire