Inspirace v KFC: skvělá obalovaná kuřecí stehýnka zvládnete i doma

Jste milovníkem fast foodů a soustředíte se především na pokrmy z řetězce KFC? Mnohé dlouholeté věrné strávníky tohoto rychlého občerstvení často zajímá, jaké se ukrývá tajemství v kořenící směsi, v které se obalují populární KFC křídla, nebo kuřecí prsa. My vám ale zde dáme tip, jak si připravit podobným způsobem kuřecí paličky. Budou poctivé a hlavně domácí! Zachutnají vám.

Co budete potřebovat k vaření?

Až půjdete na nákup, vynechte KFC a raději si přihoďte do nákupního košíku tyto suroviny:

  • 6 kusů kuřecích stehen
  • 2 vejce
  • mléko (budete potřebovat dvě lžíce)
  • hladká mouka (budete potřebovat asi 150 gramů)

Dál potřebujete: česnek, mletou sladkou papriku, pepř, dvě lžíce strouhanky, 2 lžíce ovesných vloček, sůl. Na marinádu si pak obstarejte: sůl, citrónovou šťávu, pepř, mleté chilli.

Jak postupovat při přípravě obalovaných kuřecích stehýnek?

Umíchejte si nejdříve marinádu na maso a to tak, že do menší mísy vsypte sůl, pepř, chilli a zakápněte citrónovou šťávou. Do marinády pak vložte kuřecí stehna a pořádně je promněte. Nechte marinovat asi dvě hodiny. Pak se pusťte do směsi na obalování.

Mouku smíchejte se strouhankou, sušeným česnekem, sladkou mletou paprikou, ovesnými vločkami a solí. Do další mísy rozklepněte vejce a rozmíchejte vidličkou, přijdete trochu mléka. Pak kuřecí stehýnka vyjměte z lednice a obalujte několikrát za sebou nejprve v moučné směsi s kořením a pak ve vejcích, postup opakujte alespoň dvakrát, aby se docílilo křupavé kůrky.

Smažení kuřecích stehýnek a servírování

Obalená kuřecí stehýnka pak vkládejte do rozpáleného oleje na pánev a smažte ze všech stran do zlatova, bude to trvat asi 25 minut. Osmažená stehna pak ještě položte na kuchyňskou utěrku, aby se z nich vysál přebytečný tuk. Pak podávejte ještě horké s pečivem typu chleba, houska, rohlík, nebo si můžete napodobit fast food styl a usmažit si ke kuřecím stehýnkům i porci hranolek.

Jestliže nemáte rádi kuřecí stehna, můžete samozřejmě obalit i kuřecí prsíčka, nebo dokonce kuřecí křídla. Podávat maso můžete i se zeleninovým čerstvým salátkem, kečupem, tatarskou omáčkou, majonézou. Fantazii a chutím se meze nekladou, je to zcela na vás. Až tento recept vyzkoušíte, nebudete chtít již kupovaná stehna v KFC, ani v žádném jiném fast foodu. Přejeme vám dobrou chuť!

Laisser un commentaire