Jak využít staré rifle

Víte, kdy spatřily světlo světa první modré rifle, nebo taktéž jeans? Bylo to roku 1873 a neustále vidíme, že se rifle zdokonalují nejen co se týče designu, ale i výroby a v neposlední řadě v materiálu. Kdysi se muselo čekat i několik měsíců na to, abychom si je mohly zakoupit v obchodě. Nicméně, vždy se jednalo jen o pár kousků a jejich pořizovací cena byla opravdu dosti veliká. Proto si je nemohl dovolit každý. Ale tato doba je už dávno pryč a i rifle se staly retro výrobkem, někdy i zbytečným výrobkem. A co tedy s ním?

Riflová kabelka

Ačkoliv jsou 90 léta dávno pryč, poslední dobou nachází uplatnění spousty retro výrobků v kreativitě. A věřte nebo ne, i ti nejmodernější lidé si přeji mít tyto retro věci a jsou ochotni za ně zaplatit i nemalé částky. Máte-li doma jeden kus starších riflí, zkuste z nich vyrobit kabelku. Potřebujeme jen k tomu šablonu, šicí stroj, pevné nitě a nějaké ozdoby. Nejenže budete originální, ale tato kabelka vás bude stát maximálně do pár korun.

Potahy

Riflový potah není u nás docela známý. Ale v zahraničí si již našel několik tisíců nadšenců, kteří nedají dopustit na tento pevný, odolný potah, který jim zmodernizoval byt, ale dům. Riflový potah se dá vyrobit na zakázku, ale jste-li šikovná šička, tento výrobek máte hotový do pár hodin. Je to sice náročná práce, protože materiál je dosti pevný a hůře se s ním pracuje, ale výsledek pak stojí za to.

Riflová lampa

Snad nejkrásnější a nejoriginálnější výrobek, který lze vyrobit ze starých riflí je riflová lampa. Světlo, které proniká přes rifle je kouzelné, nezaměnitelné. Tato lampa se dá nejen pověsit, ale i položit na stůl. Vytváří moderní, retro styl, který ocení každý. Mnoho nápadů, jak si vyrobit tuto riflovou lampu naleznete na internetu.

 Zdroj: kundhi.com

Laisser un commentaire