Léto je za dveřmi: Udělejte si domácí mléčný koktejl, který vás skvěle osvěží

Léto se blíží a s ním i období mlsání lahodných a osvěžujících zmrzlin, ale i produktů z nich, kam se řadí zajímavý koktejl. Nejoblíbenějšími příchutěmi, které jsou jakýmisi stálicemi je vanilka a čokoláda. V poslední době ale přibývá mnoho nezvyklých příchutí, které jsou velice zajímavé. Lze dokonce natrefit na zmrzlinu s příchutí svíčkové omáčky.

Nevíme, jak taková zmrzlina může chutnat, ale rozhodně si svíčkovou raději dáme se šesti v klasické podobě. Osvěžující nejsou v létě jen zmrzliny, ale třeba i mléčné koktejly. Takzvaný „milk shake“ je velice známý v různých fast foodech a nabízí se v mnoha různých obměnách a chutích, každý si najde ten svůj oblíbený. Nejhodnotnější jsou však zmrzliny a mléčné koktejly vyrobené doma. Máme pro vás jeden velice starý recept, který čtenářce připomíná dětství.

Recept na vzpomínkový mléčný koktejl s příchutí hrušky

Tato stará receptura je velice snadná. Potřebujete pouze tři základní suroviny:

  • 400 mililitrů mléka (nejlépe plnotučného)
  • 4 lžíce hruškového sirupu
  • 100 mililitrů smetanové zmrzliny (může být ale i čokoládová, vanilková, vyberte si dle obliby)

Jak postupovat při přípravě mléčného koktejlu

Mléko nechte nejdříve hodně vychladit. Pak jej nalijte do hluboké mísy, přidejte zmrzlinu dle vašich preferencí a následně i hruškový sirup. Pak suroviny mixujte v mixéru, dokud se vše nespojí. Je to jednoduché a rychlé. Hotový mléčný koktejl nechte ještě ve sklenicích vychladit v lednici a pak podávejte s čerstvým ovocem (jahodami, borůvkami, malinami, nebo banánem), nebo jen tak samotný a popíjejte pomocí brčka.

Recept můžete dle libosti a vašich chuťových pohárků obměňovat. Výborná je třeba kombinace čokoládové zmrzliny a jahodového, nebo borůvkového sirupu. Když nebudete chtít použít sirup, můžete do mléka a zmrzliny jednoduše rozmixovat i čerstvé ovoce. Přejeme dobrou chuť! Tuto chladivou a sladkou tekutou pochoutku ocení především vaše děti.

Laisser un commentaire