Masová roláda, na kterou stačí jenom 3 klíčové ingredience

Masová roláda je velmi populárním jídlem, protože skvěle chutná a také velmi dobře vypadá. Tato je navíc unikátní. Je jednoduchá na přípravu a její klady jsou v tom, že si ji můžete dát teplou, třeba ke svátečnímu obědu, nebo studenou, s pečivem jako běžnou večeři. Zaujala vás? Tak se podívejte, jak na ni.

Stačí jenom pár ingrediencí

Tato masová roláda vás rozhodně nadchne svou celkovou jednoduchostí. Aby se povedla, jsou třeba základní ingredience. A ty jsou skutečně jenom tři, jak jsme zmínili. Potřebovat budete:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 300 g uzené slaniny
  • 1000 g hovězího masa

Tolik k základu na vaši rolku. Masovou část znáte. A aby vše dobře chutnalo, tak nelze zapomínat na další ingredience, kterými své jídlo dochutíte, aby bylo každé sousto zážitkem. Proto si připravte:

  • 10 g hořčice
  • 20 g česneku
  • 20 g soli
  • 5 g pepře
  • 3 g bazalky
  • 3 g tymiánu
  • 5 g grilovacího koření

Přípravné práce jsou základ

Začínáme přípravou. Ta souvisí hlavně s tím, že si nakrájíte a naklepete kuřecí maso, stejně jako byste měli v plánu dělat řízky. Dále si také na plátky nakrájíte slaninu. Potom je třeba důkladně naporcovat hovězí, aby vznikl jeden velký tenký kus masa, do kterého budete jednotlivé ingredience postupně balit.

Naplňte roládu

Když je hovězí maso nachystané, a je z něho vytvořen tenký obdélníkový kus masa, můžete se pustit do plnění. Nejprve ale bude třeba začít s ochucováním. Maso namažte hořčicí a potom přidávejte všechny ostatní ingredience, tedy zbývající složky koření.

Na tuto vrstvu následně položte nachystané plátky slaniny, jeden vedle druhého. Potom na slaninu postupně pokládejte kuřecí plátky. Pokud vám, ještě nějaké koření zbylo, přichází ta pravá chvíle, kdy ho využít.

Vše zabalte

Masová roláda bude vyžadovat trochu zručnosti. Opatrně ji zabalte do tvaru rovnoměrné šišky. Když ho vytvoříte, použijte řeznický provázek, kterým zajistíte, že bude bez problémů a dlouhodobě držet svůj tvar. Máte? Potom je to nejtěžší za vámi.

Upečte v troubě

Opět můžete maso lehce potřít kořením, ale není to nutné. Co ale nutné je, to je vložení do pečicího sáčku, který zajistí, že si masová roláda udrží svou šťavnatost. V tomto sáčku ji vložíte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečete 30 minut. Potom teplotu snížíte na 100 stupňů a pečete ještě hodinu.

Následně je vaše masová roláda hotová. Vybalte ji ze sáčku, a pokud ji chcete jíst teplou, tak ji hned krájejte a servírujte. Pokud studenou, počkejte, až vychladne a na plátky nakrájejte až později. V obou variacích bude dokonalá.

Laisser un commentaire