Mleté maso zužitkujete i netradičně. Zkuste unikátní roládu

Obyčejné mleté maso se dá zužitkovat lépe a chutněji, než jste byli doposud zvyklí. Představujeme vám unikátní recept, kde hlavní složkou je kromě masa také sýr. Že tato kombinace vytvoří jenom známý holandský řízek? Ukážeme vám, že tomu tak být nemusí.

Co budete potřebovat?

Jste zvědaví, co se stane, když použijete mleté maso a sýr? Aby byl výsledek takový, jaký má být, je třeba si přichystat všechny potřebné ingredience. Konkrétně jde o tyto:

  • 500 g mletého drůbežího masa
  • 200 g strouhaného sýra
  • 4 vejce
  • Cibule
  • Zakysaná smetana
  • Mouka
  • 5 stroužků česneku
  • Koření dle chuti

Připravte sýrové těstíčko

Jako první budete dělat sýrové těstíčko. Na něho bude potřeba strouhaný sýr, vejce, zakysaná smetana a také mouka. Vše velmi důkladně promíchejte na jemnou, tekutou směs. Tu následně nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Rozetřete až do stran, aby došlo k tomu, že bude vaše těstíčko skutečně jenom velmi tenké.

Potom vložte do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte jenom pár minut. Cílem je, aby si těsto zachovalo svou měkkost a vláčnost. Budete ho totiž rolovat a balit do něho maso.

Nachystejte si maso

Když se těstíčko peče a potom chladne, tak si můžete nachystat maso. Dejte ho do mísy, přidejte sůl, pepř a další koření, stejně jako nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Tím vznikne masová směs, která je v podstatě podobná, jako když děláte karbanátky, nebo sekanou.

Maso do těstíčka

Nyní vezměte maso a namažte ho na krátce upečené sýrové těsto. Mažte ho tak, aby šlo až ke krajům a aby se vytvořila stejně vysoká vrstva. Následně vezměte kraj těsta a začněte ho balit. Vytvořte jednoduchou roládu. Tu potom zabalte také do pečicího papíru a na závěr také do alobalu.

Už jenom upéct

Příprava je za vámi a nyní se o vše ostatní postará trouba. Na plech položte svou masovou roládu v alobalu, dejte ji do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečte jednu hodinu. Potom vyndejte, vybalte a nakrájejte. Až ochutnáte, budete zírat, jak zajímavě se dá mleté maso využít. Souhlasíte?

Laisser un commentaire