Naučte se připravovat kuře podle tipů zkušených šéfkuchařů

Kuře je obecně velice oblíbeným pokrmem, dá se připravovat v různých obměnách. Populární je například kuře pečené, grilované, nebo i rožněné. Péct jej lze vcelku, nebo po jednotlivých částech. Šťavnatějším kusem masa z kuřete jsou stehýnka, poněkud sušší maso získáme z jeho prsou. Kuřecí kousky je možné také obalovat v trojobalu, tím se vytvoří na povrchu velice chutná a křupavá krusta. Kuře je zkrátka využitelné pro nespočet pokrmů. Každý si nalezne to své. Občas ale lidé dělají pár chyb, zvlášť při pečení a vaření kuřecího masa. Jaké?

Před pečením neodstraňujte kůži a neoplachujte povrch kuřete

Po správném upečení je právě kůže ta, která skvěle chutná a křupe. Uchovává také kuře šťavnaté. Také se nedoporučuje povrch kuřete omývat vodou. Bakterie na mase se pečením zlikvidují. Právě omýváním je můžete nevědomky šířit do pracovního okolí kuchyňské linky.

Vaření kuřecího masa

Rovněž byste měli nechat kuře po uvaření několik hodin odpočívat, aby se šťáva dostala do každé oblasti kostry. Také se pohledem na kuřecí maso přesvědčte, že je dostatečně uvařené. Nesmí být červené a mělo by být pevné konzistence, ne však tuhé.

Kuřecí maso je zdravé

Kuřecí maso rozhodně zařaďte do svého jídelníčku. Je totiž v podstatě dietní a obsahuje potřebné vitamíny (nejvíce vitamín B) a minerály (selen, který působí jako antioxidant). Preferujte spíš nákup masa u řezníka, nebo z ověřených zdrojů domácích chovatelů kuřat a slepic.

Mužům se obecně zvýšená konzumace kuřecího masa nedoporučuje pro zvýšený obsah estrogenů (ženské pohlavní hormony). Nejzdravější úprava kuřecího masa je následující: dušení, vaření, grilování s minimem použitého tuku. Skvěle se kuře hodí do zeleninových salátů při hubnutí a vhodné je i pro sportovce při nabírání svalové hmoty, obsahuje totiž dostatek živočišných bílkovin.

Laisser un commentaire