Nepečený sušenkový dort, který budou nejenom vaše děti milovat

Chystáte se upéct své ratolesti k narozeninám chutný a rychlý narozeninový dort? S tímto jednoduchým a lahodným dortem neuděláte rozhodně chybu. A přidanou hodnotou tohoto receptu je především to, že nemusíte nic péct, dort je totiž nepečený. Korpus snadno zhotovíte s oblíbených sušenek vašeho potomka. Tak pusťte se do toho. S výsledkem budete jistě velmi spokojení.

Suroviny, které budete potřebovat k přípravě nepečeného dortu

Než začnete s přípravou nepečeného dortu, obstarejte si tyto ingredience:

  • 470 gramů máslových sušenek (lze ale použít jakékoliv, které má vaše dítě rádo)
  • smetana ke šlehání 1 x
  • kakaový prášek (užijete asi 4 lžíce)
  • 80 gramů změklého másla

Na krém pak budete potřebovat následující suroviny: kelímek smetany ke šlehání, 220 mililitrů kondenzovaného mléka, 125 gramů jemného tvarohu, 270 gramů lískových oříšků. Vše pak završíte polevou, kterou budete dělat z kelímku smetany na vaření a dvou hořkých čokolád.

Postup při přípravě krému do dortu

Nejdříve je důležité si připravit krém, který pak při výrobě korpusu necháte chladit v lednici. DO hluboké mísy vlijte smetanu ke šlehání a ušlehejte tuhý sníh. Pak přidejte tvaroh a kondenzované mléko a zašlehejte metličkou ručně. V mixéru pak rozdrťte najemno lískové oříšky. Ty do krému poté také přihoďte. Vše řádně promíchejte a dejte chladit.

Postup při přípravě korpusu nepečeného dortu

Sušenky, které jste si vybrali v sáčku pomocí paličky na maso rozdrťte na jemný prášek. Pak vsypte do hluboké mísy a přidejte změklé máslo. Přisypte k směsi i kakaový prášek a promíchejte. Hmota by měla být hustější konzistence. Pak si vezměte kulatou formu na dort a udělejte spodní patro zákusku. Do formy vystlané pečícím papírem navrstvěte sušenkové těsto, rovnoměrně rozprostřete a dejte do lednice také ztuhnout.

Kompletace dortu a servírování

Po pár hodinách vyjměte z chladničky korpus a zbylé těsto a také krém. Do dortové formy navrstvěte na zatuhlé těsto jednu část smetanového krému, pak na krém dejte další vrstvu sušenkového těsta a na vrch přijde zase krémová vrstva. Závěr je snadný. Polevu si připravíte ve vodní lázni. Zahřejete v misce hořkou čokoládu a poté vlijete trochu smetany. Zhotovíte hustější konzistenci. Necháte chvíli vychladnout. Pak jen svůj krásný dort polijete čokoládovou polevou a necháte opět tuhnout v lednici. Nejlepší je, když dort k narozeninám uděláte alespoň den předem. Bude pak krásně vláčný a sušenkové těsto do sebe natáhne všechny chutě z krému. Z tohoto dortu budou nejen nadšené vaše děti, ale zcela určitě i vy. Podávat jej můžete s kopcem šlehačky, nebo i se zmrzlinou a čerstvým ovocem (jahody, borůvky, nebo banány). Tento dort nedrží v lednici moc dlouho, je to totiž opravdová dobrota. Přejeme dobrou chuť.

Laisser un commentaire