Recept na báječné Míša řezy s kokosem musíte vyzkoušet

Variací tohoto receptu na skvělý koláč s třemi vrstvami je celá řada. „íša řezy jsou známé především s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou. Mnoho zdatných cukrářek však tento zákusek vylepšuje i o ovoce, ořechy, nebo právě o kokos. My vám zde dáme recept na řezy s lahodným kokosovým krémem.

Co budete potřebovat na přípravu kosových „Míša“ řezů?

K přípravě těsta na tento výborný zákusek budete potřebovat následující suroviny:

  • 200 gramů cukru
  • 4 vejce a 200 ml mléka
  • 3 lžíce kakaa
  • 200 gramů mouky a 200 mililitrů oleje

Suroviny potřebné na kokosový krém do zákusku

Aby byly vaše řezy opravdu dokonalé, je zapotřebí je řádně promazat i lahodným kokosovým krémem, na který budete potřebovat: sypaný kokos (jedno balení), 150 gramů másla, cukr 150 gramů a mléko asi 250 mililitrů.

Jak postupovat při přípravě těsta?

Vejce rozklepněte do větší mísy a utřete s cukrem, poté přilejte olej a přisypte moukou. Míchejte stále metličkou, nebo mixérem. Následně přisypte mouku a vlijte na závěr mléko. Vytvoříte tak polotekuté kakaové těsto, které je základem pro vaše lahodné „Míša“ řezy s kokosovým krémem. Troubu si předehřejte a mezitím si vypodložte plech pečícím papírem.

Kakaovou hmotu z mísy přemístěte do plechu a rovnoměrně rozprostřete. Pak dejte do trouby péct asi na půl hodiny při 180 stupních Celsia. Hotový koláč poznáte tak, že do něj vnoříte pro kontrolu například špejli, těsto by se nemělo na ní nemělo lepit. Hotový korpus nechte vychladnout.

Jak postupovat při přípravě kokosového krému?

Kokosový krém zhotovíte tak, že si v malém hrnci zahřejete mléko a do něj umístíte máslo a vsypete cukr. Na závěr pak do hmoty dáte i kokosové vločky. Vaříte na mírném plamenu asi čtvrt hodiny. Vše posléze odstavíte z plotýnky a umícháte hustý krém do koláče, necháte také vychladnout.

Vrstvení krému na korpus a servírování

Vychladlý kakaový korpus potřete vytvořeným kokosovým krémem a rovnoměrně rozprostřete po celé jeho ploše. Pak si rozehřejete čokoládu na vaření spolu s trochou smetany na vaření ve vodní lázni. Čokoládovou polevou poléváte celý koláč a necháte ztuhnout na chladném místě. Pak si jen můžete pochutnávat na této dobrotě s kávou, nebo oblíbeným čajem. Tyto řezy jsou opravdu dokonale rozplývající na jazyku a můžete jimi pohostit i váženou rodinnou návštěvu. Přejeme vám dobrou chuť!

Laisser un commentaire