Recept na obalované cukety, které si zamilujete. Hotové jsou za pár chvil

Cukety jsou známou zeleninou. Málokdo o nich ale ví, že je to zelenina velmi dietní a také zdravá. Obsahuje vitamín B6, B12, C, D, E a rovněž mnoho minerálních látek jako je sodík, draslík, hořčík. Podporuje mimo jiné dobré trávení díky přítomnosti vlákniny. Pochází z Ameriky a v našich končinách je velice oblíbená v kombinacích s masem, nebo například grilovaná v zeleninových salátech. Je i jednou se základních ingrediencí v proslulém francouzském pokrmu ratatouille. Skvěle se hodí také strouhaná na placky. Nyní přinášíme recept na cuketu obalovanou, na které si velmi pochutnáte.

Co budete potřebovat na obalovanou cuketu?

Než se pustíte do práce, obstarejte si tyto suroviny:

  • 2 vejce
  • 300 mililitrů kefíru
  • jeden stroužek česneku, cuketu
  • 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř na dochucení

Jak postupovat při přípravě?

Nejdříve si omyjte cuketu pod vlažnou vodou a odstraňte horní a dolní okraj. Poté zeleninu nakrájejte na středně velké tyčinky o šířce asi jeden centimetr. Cuketové tyčinky pak vložte do hluboké mísy, posolte, přidejte prolisovaný stroužek česneku a nechte asi patnáct minut odpočinout.

Mezitím si rozklepněte do menší mísy vejce a ochuťte solí a pepřem. Až vejce rozšleháte, vlijte do něj i kefír a vsypte trochu hladké mouky. Vytvořte polotekuté hladké těstíčko.

Po patnácti minutách cuketa pustila vodu, a tak ji slijte. Jednotlivé cuketové kousky pak obalte nejprve v mouce, pak v těstíčku a na závěr můžete opět v mouce. Tyčinky z cukety vkládejte do rozpáleného oleje a pečte ze všech stran do zlatova na mírném ohni.

Pak můžete přebytečný tuk odsát kuchyňskými utěrkami a pochutnávat si na obalované cuketě třeba se zakysanou smetanou, která se k ní bezvadně hodí. Smetanu je ovšem možné nahradit i hustějším bílým jogurtem.

Stejným způsobem lze obalit a usmažit i jiné druhy vámi oblíbené zeleniny. Lahodné jsou třeba žampiony. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire