Recept na skvělé kuřecí závitky nadchne jednoduchostí. A jídlo chutí

Přemýšlíte o tom, co byste si v těchto teplých dnech uvařili? Preferujete něco lehkého, svěžího a rychlého? Pak pro vás máme recept na tyto skvělé kuřecí závitky, které jsou velice chutné a lze je přidat i do lehkého zeleninového salátu.

Co budete potřebovat za suroviny?

Neobjedete se především bez:

  • 2 kusů kuřecích prsou (zhruba 500 gramů)
  • 70 gramů sýru (eidam, nebo ementál)
  • jedné smetany na vaření
  • 4 až 5 stroužků česneku

Dál budete potřebovat také čerstvé žampiony v množství asi tří až čtyř kusů, jedno vejce a koření na dochucení (sůl, pepř, grilovací koření).

Jak postupovat během přípravy kuřecích závitků?

Nejdříve si kuřecí prsa osušte kuchyňskou utěrkou a každý kus rozdělte na tři tenčí plátky, vznikne vám tak asi 6 plátů z dvou prs. Paličkou na maso můžete kuřecí plátky rovněž trochu poklepat. Pak je na řadě dochucení masa solí a pepřem. Případně přidejte své oblíbené koření. Mezi tím si do menší mísy nastrouhejte tvrdý sýr a přidejte asi pět stroužků prolisovaného česneku.

Zakápněte čtyřmi lžícemi smetany ke vaření. Pak omyjte žampiony a pokrájejte je na menší kostičky a přidejte k sýrové směsi. Můžete i okořenit, řádně promíchejte, nakonec do náplně ještě rozklepněte jedno vejce. Vznikne vám tužší hmota, kterou budete plnit kuřecí plátky.

Plnění závitků a pečení

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Laisser un commentaire