Rychlé a lahodné domácí Tiramisu zvládnete jako rozený Ital

Tiramisu je skvělý italský dezert, který zná snad každý na světě. Jeho historie je poměrně dlouhá. Vznikl samozřejmě v Itálii, konkrétně v městě Treviso, někdy okolo roku 1970 a od té doby ho mnoho cukrářů ať amatérských, tak zkušených připravuje s láskou a péčí. Nenahraditelnou součástí této sladké pochoutky je samozřejmě káva, která má díky kofeinu povzbuzující účinky. A právě pro to získal tento zákusek název Tiramisu, znamená totiž „povzbuď mě“. Pojďte si s námi připravit tento výborný a rychlý zákusek.

Co budete potřebovat na rychlé Tiramisu?

Podstatné komponenty:

  • balíček dětských piškotů
  • 1 dcl vařené kávy
  • 500 gramů mascarpone
  • moučkový cukr

Jak Tiramisu připravit?

Najděte si nějakou středně velkou zapékací misku a do ní na dno naskládejte dětské piškoty. Ty pak pokapejte uvařenou kávou. Mascarpone si utřete s moučkovým cukrem a připravený krém nanášejte na pokapané dětské piškoty. Vršek Tiramisu můžete posypat kakaovým práškem. Možné je takto vrstvit mascarpone i v jednotlivých sklenicích. Vypadá to zajímavě a je to i praktické.

Někdo do mascarpone přidává i ovoce, jako jsou třeba jahody, maliny, ostružiny, banány, nebo borůvky. Místo dětských piškotů lze použít i piškoty cukrářské, nebo máslové sušenky. Levnější a lehčí variantou je Tiramisu, v kterém nefiguruje mascarpone, ale například žervé, nebo pomazánkové máslo. Pakliže ale budete chtít zachovat originální italskou recepturu, použijte mascarpone.

Tato pochoutka rozhodně není pro ty, kteří drží diety. Pro lepší chuť můžete do kávového odvaru přidat i jakýkoliv alkohol, nejčastěji se přidává Amaretto, rum, nebo vodka. Je to na vašich preferencích a hlavně chutích. Tiramisu je dobré zkonzumovat nejdéle dva dny od jeho přípravy, pokud použijete do receptu i syrové vejce, tím se někdy doplní právě krém. Přejeme vám dobrou chuť!

Laisser un commentaire