Smažená kuřecí prsa v těstíčku strčí do kapsy jakýkoliv řízek

Řízek je populární a známé jídlo. Pokud ho chcete ještě vylepšit, zkuste tento recept. Místo klasického trojobalu vyzkoušejte těstíčko. Nejenom, že dá masu zcela unikátní chuť, ale vás potěší tím, že jeho příprava není nijak složitá. Právě naopak. Podívejte se společně s námi, jak na to.

Co budete potřebovat?

Ingrediencí je jenom pár a až je budete kompletovat, bude vám jasné, že nechystáte obyčejný řízek, ale že chystáte něco co je zcela unikátní. Potřebovat totiž budete kromě kuřecích prsou také rajčatový protlak nebo takzvané sugo, dále to bude zakysaná smetana, česnek a samozřejmě také sůl a pepř.

Jdeme na marinádu

Aby se vám tento moderní řízek povedl, je třeba si nachystat marinádu. Nebo chcete-li těstíčko. V míse proto smíchejte protlak, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek a samozřejmě také sůl a pepř. A máte hotovo. Takto jednoduché to může být.

Nechte maso marinovat

Nyní dejte do marinády vaše kuřecí maso. To připravte stejně, jako byste chystali i klasický řízek. Maso nakrájejte na plátky a v případě potřeby ho také naklepejte. Takto ho pomažte marinádou a nechte ho v míse marinovat. Nejméně hodinu, ideálně však po celou noc.

Pokračujte jako s řízkem

Budete překvapeni, jak tato obyčejná marináda vylepší váš řízek. Když je maso namarinované, tak berte jedno za druhým a klasicky ho obalujte v trojobalu. Ten vám pomůže vytvořit ono unikátní těstíčko, jehož základem je netradiční, ale jednoduchá marináda.

Smažte na pánvi

Dokončení je stejné, jako byste dělali řízek. Rozpalte pánev, nalijte na ní olej nebo na ní rozpusťte sádlo a můžete se pustit do přípravy. Smažte několik minut z obou stran, aby byla strouhanka krásně zlatá. Následně můžete podávat. Až ukrojíte první sousto a dáte si ho do pusy, budete si jisti, že klasický řízek už dělat nebudete. Vždy budete používat tuto marinádu.

Laisser un commentaire