Tkaničkování aneb boty zavázané pokaždé jinak

Jedny boty na šněrování a pokaždé mohou být jiné. Svět tkaniček přeje různým barvám i materiálu. Tkaničky mohou být svítící, kulaté, ploché, spirálové, vodoodpudivé, maskáčové, obyčejné, značkové, více barevné a další. Tkaničky už samy o sobě dokážou s obuví divy a co teprve, když si je zavážete pokaždé jinak?

Mít barevné tkaničky uvázané klasickým způsobem už nejsou žádným trhákem. Alespoň tedy pro tu mladší generaci. Nicméně již nějakou dobu můžete i v ulicích Londýna potkávat byznysmeny ve skvěle padnoucím obleku, vycházkovou obuvi a barevnými tkaničkami. Jedná se o docela zajímavý způsob, jak oživit jinak nudně vyhlížející boty. Dokonalost spočívá v drobných detailech. Pokud se už rozhodnete pro stejně bláznivou kombinaci, mohou se tkaničky doplňovat s manžetovými knoflíky, náramkem hodinek nebo jen čouhajícím růžkem kapesníčku.

Různé styly zavazování tkaniček

Jenže tohle všechno nestačí a tak přišla nová vlna a tím jsou různé styly zavazování tkaniček, které mají i své názvy. Může se jednat o šachovnici, smyčka, pila, mříž, luk, žebřík, skrytý uzel, diamant a mnoho dalších. Avšak nejde vždy o pouhou machrovinku, některé styly uvazování plní funkci zdravotní a praktickou. Jsou druhy provlékaní tkaniček na potíže s palcem, nártem, kotníky či patou. Ať už máte zdravotní problém nebo jen chcete zkrátka vybočit z řady či milujete změny, inspirovat vás může přiložené video. Najdete v něm 15 různých způsobů, jak zašněrovat své boty. Přeji hodně trpělivosti, co nejméně uzlů a postříhaným tkaniček. Ten, kdo nemá trpělivost, ať raději zůstane u starého dobrého zavazování bot, které jsme se snad všichni naučili už v mateřské škole.

Obrázek: FreeDigitalPhotos

Laisser un commentaire