Toto Tiramisu patří mezi nejjednodušší. Za pár desítek minut servírujete

Tiramisu je jedním z nejznámějších a také nejpopulárnějších italských dezertů. Když použijete tento recept, snadno ho připravíte i doma. Budete zírat, jak jednoduché to může být, i když nemáte ani moc času, ani moc zkušeností s italskou kuchyní. A až ochutnáte, budete toto jídlo zaručeně milovat.

Základem jsou ingredience

Tiramisu se skládá jenom z několika ingrediencí a jistě tušíte, které to jsou. Pro pořádek a také pro dokonalost výsledku se na ně podíváme. Jedná se o tyto:

  • 200 g cukrářských piškotů
  • 4 vejce
  • 500 g mascarpone
  • 100 g cukru
  • 1 lžička instantní kávy
  • 200 ml vařící vody
  • Kakao dle chuti

Jako první káva a piškoty

Jako první si nachystejte kávu. A to jednoduše tak, že dáte lžičku instantního kafe do hrnku a zalijete horkou vodou. A dále ji přelijete do misky nebo hlubokého talíře a potom necháte chladnout.

Následně už vezměte cukrářské piškoty a začněte je do kávy namáčet. Měly by nasát kávu, ale ne až tolik, aby zůstaly lehce křupavé. Takto připravené piškoty následně položte na dno skleněné formy, jeden vedle druhého.

Připravte si krém

Jakmile jsou piškoty nachystány, tak se můžete pustit do krému. Smetanový sýr nechte povolit a potom k němu přidejte cukr, dále také oddělené vaječné žloutky a vše důkladně promíchejte. Ideálně v mixéru, aby vznikla jemná a nadýchaná hmota.

Následně zvlášť rozšlehejte ještě vaječné bílky, aby se z nich stal dokonalý sníh. Když je hotov, velmi opatrně a také velmi jemně ho vmíchejte do smetanové směsi, díky čemuž se stane jemnější a nadýchanější.

Už jenom kompletace

Následný postup už je velmi jednoduchý, jelikož je založen na kompletaci vašeho Tiramisu. Základem je vrstva piškotů, na které přijde vrstva vašeho krému. Potom zase piškoty a opět krém. A tak stále dokola. Poslední vrstva bude ta krémová.

Následně už stačí posypat trochou kakaa a nechat v lednici vychladit. V tuto chvíli je tento jednoduchý italský dezert hotov.

Laisser un commentaire