Tvarohové houstičky se skvěle hodí nejenom k snídani

Pokud máte rádi sladké pečivo, nejenom k snídani, tak ho nemusíte kupovat. Můžete si ho doma snadno připravit. Tyto tvarohové houstičky vám ukážou, jak jednoduché to může být. Stačí pár ingrediencí, jednoduchý postup a vznikne jídlo, které budete milovat. Hned od rána, kdy ho posnídáte.

Co budete potřebovat?

Aby se vám tvarohové houstičky povedly a aby chutnaly tak, jak chutnat mají, je třeba mít po ruce ty správné ingredience. Pro účel vašeho pečení si proto nachystejte toto:

  • 2 vejce
  • 60 g cukru
  • 250 g tvarohu
  • 250 g mouky
  • 8 g vanilkového cukru
  • 7 g prášku do pečiva
  • 1 špetku soli

Dále se vám ještě bude hodit vaječný žloutek, kterým své tvarohové houstičky pomažete před pečením, a dále to bude také trocha moučkového cukru, kterým je můžete posypat. Tak, jako se to dělá u klasických koblih.

Nachystejte si těsto

Že jsou tvarohové houstičky velmi jednoduché, to zjistíte už při samotné přípravě těsta. To se chystá tak, že stačí všechny jednotlivé ingredience jenom rozmíchat dohromady. Potom vám vznikne poměrně pružné těsto, které by se nemělo lepit.

Z těsta vyválejte váleček, následně vezměte nůž a potom z něho nakrájejte celkem 12 pokud možno stejných plátků. Ty se stanou základem na vaše houstičky. Měly by být stejně velké a tedy tím i stejně těžké.

Nachystejte je

Když máte vše připraveno, už se můžete pustit do tvorby houstiček. Svým vzhledem mohou připomínat malé bulky. Tento tvar jednoduše vytvarujete pomocí svých rukou, ve vašich dlaních.

Potom každou hotovou houstičku položte na plech vyložený pečicím papírem. Poté rozšlehejte vaječný žloutek a každou jednotlivou důkladně a také dostatečně pomažte.

Už jenom upéct

To nejtěžší je za vámi a nyní přichází na řadu ona jednodušší část, kterou není nic jiného, než jenom upečení. Houstičky vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů Celsia. Při této teplotě je pečte v rozmezí 20 – 25 minut.

Potom je vyndejte a nechte je chladnout. Na závěr je můžete volitelně posypat moučkovým cukrem, ale hlavně by mělo dojít k tomu, že je můžete ochutnat. Přejeme dobrou chuť, ať už si je dáte k snídani, nebo třeba jenom tak ke kávě.

Laisser un commentaire