Tyto lahodné krémy dokážou vylepšit úplně každý zákusek, který upečete

Téměř každý zákusek, nebo dezert je plný jemného a vláčného krému, který dotváří jeho chuť. Lidé krémy milují, protože jsou lehké a zvláčňují ostatní suroviny použité při přípravě sladkostí. K letním měsícům se výborně hodí ovocné příchutě a zvlášť ta citronová, která zároveň v teplých dnech i osvěží. Jak si připravit lahodný citronový krém?

Co potřebujete k přípravě citronového krému?

Než se pustíte do přípravy, potřebujete obstarat tyto ingredience:

  • 3 vejce
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 200 gramů změklého másla
  • 1 citron

Jak vytvořit citronový krém?

Vejce smíchejte s moučkovým cukrem a ve vodní lázni pomalu prohřejte, abyste získali hustější krém. Pak nechte vychladnout a přidejte změklé máslo a šťávu z jednoho celého citronu, je možné nastrouhat do směsi i trochu citronové kůry. Vše řádně vyšlehejte do pěny a dejte vychladit do lednice. Hotovým krémem pak plňte dle libosti různé sladkosti, jako třeba sušenkové košíčky, taštičky, nebo připravené piškotové těsto. Výborný je citronový krém i samotný. Dobrou chuť.

Pro milovníky čokolády: krém s ořechy ala Nutella

Pokud jste spíš příznivcem čokoládových příchutí, pak pro vás máme tento recept na krém s oříšky ala Nutella. Je prostě báječný! Co potřebujete? 300 gramů lískových ořechů, 400 mililitrů mléka, jeden vanilkový lusk, 6 vaječných žloutků, 30 gramů kukuřičného škrobu, 100 gramů moučkového cukru, sůl, 120 gramů nasekané hořké čokolády a 30 gramů změklého másla.

Jak připravit čokoládový krém ala Nutella?

Lískové oříšky vložte na plech a dejte do rozehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Pražte ořechy asi deset minut. Poté až vychladnou je v mixéru rozdrťte na jemný prášek. V malém rendlíku si mezitím zahřejte mléko, do kterého vložte semínka z vanilkového lusku. Pak vsypte i rozemleté lískové ořechy a duste asi 20 minut.

V hlubší míse si následně rozmíchejte vaječné žloutky s trochou kukuřičného škrobu, moučkovým cukrem a špetkou soli. Mléčnou směs s ořechy odstavte z plotny a nechte chvíli vychladnout. Posléze přidejte do žloutkové hmoty a všechny suroviny metličkou spojte do homogenní směsi. Ve vodní lázni si také rozpusťte hořkou čokoládu, kterou postupně do krému taky zamíchejte. Ideální je, když hotový čokoládový krém necháte vychladnout do druhého dne v lednici. Výborně se hodí například do narozeninových dortů a zákusků.

Karamelový krém

Krém s příchutí karamelu nesmí v této trojici chybět. Je také jedním z těch, které jsou velice oblíbené. Především se používá na plnění pověstných vláčných větrníků. Už se vám sbíhají sliny? Tak pojďme se do toho pustit. Potřebovat budete tyto suroviny: 1 litr mléka, 8 vajec, 200 gramů moučkového cukru (na smetanový krém). 150 gramů krystalového cukru (na karamel), 1 vanilkový cukr, lahvička rumové esence.

Jak připravit karamelový krém?

Nejdříve je potřeba si udělat karamel. Do malého hrnce vsypte krystalový cukr a pomalu nechte zahřát do doby, než se začne rozpouštět. Pak míchejte a hotový karamel odstavte z plamene. V hlubší míse si rozmixujte vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr do pěny. Následně do směsi přidejte i mléko za stálého míchání.

Nakonec přilijte i rumovou esenci. Vyšlehaný krém pak přemístíte do hrnce se ztvrdlým karamelem a dáte do předehřáté trouby na 160 stupňů Celsia. Hmotu necháte v troubě asi hodinu a půl, dokud nezhnědne. Hotový karamelový krém pak vyjměte z trouby a nechte do druhého dne v chladu vystydnout. Dobrou chuť!

Laisser un commentaire