Úložných prostor na boty není nikdy dost

S ukládáním obuvi to může být někdy pořádné trápení. Buď máme hodně bot a malou předsíň nebo může být řešená tak, že klasický botník nám tam nevejde. Naštěstí existují kreativní a poměrně elegantní řešení, jak tuto situaci vyřešit. Přinášíme vám tipy, které vás možná také osloví.

Průhledné boxy na obuv

Boxy můžete buď jen naskládat na sebe, podle toho, kolik si jich hodláte pořídit nebo je ukládat do polic, kde se díky tomuto vejde mnohem více párů obuvi. Průhledné boxy jsou přehledné, tudíž nemusíte hledat v krabicích, kde jsou zrovna ty boty, které potřebujete. Boxy se dají pořídit v různých velikostech.

Taburet s kapsářem

Taburety jsou samo o sobě praktické. Poslouží k sezení nebo jako stolek na nohy, když si chcete udělat pohodlí. Přitom se dá do nich uložit i něco málo věcí. Uvítáte ho jak v obývacím pokoji, tak předsíni. Některé sedací lavice a taburety jsou určeny přímo do předsíně a mají uvnitř kapsy na uložení obuvi.

Schodiště se šuplíky

Pokud patříte k těm, co bydlí v mezonetovém bytě či domě, ale přesto uvítáte úložné místo navíc, využijte šuplíků zabudovaných do schodů. Uložit tam lze cokoliv, nejen obuv.

Úložiště z kartonových trubek

Kartonové trubky je možné odkoupit, případně sehnat i zdarma v některých obchodech. Pak už je stačí nařezat, slepit k sobě a nabarvit nebo otapetovat ještě před slepováním.

Pokud nesežene kartonové trubky, ale máte možnost využít větší plechovky od barev, lepidla, laků – funguje to úplně stejně.

Háčky na kabáty

Věřte nebo ne, ale na klasické věšáky nemusíte věšet pouze bundy a kabáty. Když je umístíte do níže, lze na ně věšet i boty. Použijte tolik háčků, kolik jen budete chtít.

Využijte každý kousek místa

Využít lze opravdu každý kousíček místa. Je-li to možné, mohou police sahat až do stropu. Nahoru pak budete ukládat méně nošenou obuv. Namontovat můžete klasické, ale i rohové police.

Fotografie: Amazinginteriordesign, Simplyfutbol, Architecturesideas

Laisser un commentaire