Zapečené kuřecí maso s rajčaty a mozzarellou jsou skvělým obědem a večeří

Kuřecí maso je obecně velice lehké a zdravé. Je tak ideální volbou k vaření letních pokrmů. Skvěle se hodí na minutky, do omáček, polévek, nebo zeleninových salátů. Populární je však i kuřecí řízek, který milují především děti. Z kuřecích prsou je možné dělat i lahodné závitky, nebo plněné kapsy. Báječné je kuřecí maso i zapečené na jakýkoliv způsob. Tento recept s mozzarellou a rajčaty si zamilujete.

Jaké suroviny budete potřebovat?

Rozhodně přihoďte do nákupního košíku tyhle produkty:

  • kuřecí prsa (budete potřebovat 3 kusy)
  • mozzarellu (200 gramů)
  • cibuli
  • rajčata pěkně zralá (asi 3 kusy)

Dál budete potřebovat: lžíci rajčatové omáčky, nebo pasírovaných rajčat (může být i protlak), 100 mililitrů vody, jedno vejce, 25 gramů strouhanky, 25 gramů tvrdého sýra (eidam), 2 stroužky česneku, lžičku česneku v prášku, lžičku mleté papriky, olej na smažení, sůl a pepř.

Jak postupovat?

Kuřecí prsa buď rozřízněte tak, abyste udělali jakousi kapsu, nebo udělejte z jedné strany nožem „tunel“ do kterého budete pak dávat nastrouhanou mozzarellu. Maso okořeňte dle vašich chutí.

Když máte kuřecí prsa okořeněná a naplněná nastrouhanou mozzarellou, přijde na řadu jejich obalování v klasickém trojobalu, který se sestává z vejcí, strouhanky a hladké mouky. Obalená kuřecí prsa pak smažte z obou stran na rozpáleném oleji. Pak je na čase připravit rajčatovou omáčku, v které maso budete zapékat.

Příprava rajčatové omáčky a zapékání kuřecích prsou

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Laisser un commentaire