Zmrzlina jinak: Nachystejte si jednoduché a netradiční sendviče

Kdo by neměl rád pochoutku, kterou je zmrzlina! Nejoblíbenější pochoutka pro děti i dospělé, která se nikdy neokouká, nikdy se nepřejí a je tak variabilní, že může být pokaždé jiná. Nejlepší zmrzlinu si ale připraví každý sám podle své vlastní chuti, která je u každého člověka různá. Nejlepší je ale z opravdové plnotučné smetany a kondenzovaného mléka. Je to opravdové nebe v puse, které rozzáří i ten nejzamračenější den. Poradíme vám, jak vyrobit vlastní domácí zmrzlinu i bez zvláštního vybavení nebo přísad. Uvidíte, že si ji zamilujete.

Ingredience na domácí zmrzlinu:

  • 500 ml smetany ke šlehání s obsahem tuku 33 procent
  • 370 ml kondenzovaného mléka
  • čokoládové sušenky Bebe rodinné

Návod na přípravu domácí zmrzliny:

Smetanu ke šlehání vlijte do hluboké mísy a elektrickým šlehačem ji šlehejte, dokud nezačne houstnout. Když začíná nabývat na objemu a její konzistence houstne, postupně přidávejte kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání, dokud hmota není tuhá a po vytažení šlehacích metliček se na ní netvoří pevné špičky.

Takto připravenou smetanu vložte zhruba na dvě hodiny do mrazáku a nechte zmrznout. Poté mísu se zmrzlinou vytáhněte a znovu ji elektrickým šlehačem promixujte do hladké zmrzlé konzistence.

Vezměte větší pekáček a jeho dno vyložte vrstvou sušenek. Krémovou směs rozprostřete rovnoměrně po jejich povrchu a uhlaďte do roviny. Vršek opět pokryjte vrstvou čokoládových sušenek a vložte zpátky do mrazáku, ideálně přes noc.

Ovocné variace

Tento recept na zmrzlinu můžete využít jako základ pro vytváření nejrůznějších chuťových variací a podob této studené pochoutky. Do smetany můžete přidat rozmixované ovoce, jako jsou borůvky, jahody, maliny, banány nebo třeba mango a jiné tropické pochutiny. Další zpracování je pak stejné. Zmrzlina chutná báječně i s přídavkem medu či rozpuštěné čokolády.

Můžete ji také zalít různými ovocnými či kořeněnými omáčkami, jako je například ta z rebarbory.

Rebarborová omáčka na zmrzlinu

Budete potřebovat:

  • 200 g rebarbory
  • 2 lžíce cukru
  • 120 ml šumivého vína
  • kousek čerstvého zázvoru
  • kousek celé skořice
  • bazalka na ozdobu

Zhruba čtyřcentimetrové kousky rebarbory zasypejte cukrem a nechte na pánvi zkaramelizovat. V rendlíku smíchejte šumivé víno s oloupaným a nasekaným zázvorem a skořicí a zahřejte na kamnech. Pak touto tekutinou přelijte opečenou rebarboru a podávejte přelité přes kopeček zmrzliny. Ozdobte lístkem bazalky.

Laisser un commentaire