Karbanátky které budete milovat. Pro jejich chuť a jednoduchost

Z mletého masa se dá připravit řada jídel. Ale karbanátky jsou zaručeně nejlepší volbou. Tento recept vám ukáže, že v jednoduchosti je krása. Na přípravu se jedná o jednoduché jídlo, které budete už po prvním kousnutí milovat. Jak na něj? Podívejte se společně s námi.

Stačí základní ingredience

Kouzlo karbanátků je samozřejmě v ingrediencích. Aby se povedly, je třeba mít ty správné. O jaké se jedná? Naše karbanátky budou obsahovat přesně toto:

  • 500 g mletého hovězího
  • 500 g mletého vepřového
  • 3 brambory
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 1 lžíci hořčice
  • ½ šálku mléka
  • 3 lžíce vody
  • Sůl a pepř podle chuti

Připravte si zeleninu

I když jsou karbanátky masovým jídlem, tak v tomto případě začneme zeleninou. Tedy za předpokladu, že máte maso již mleté a tedy téměř nachystané. Pokud ano, oloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a dejte ji do mísy. Dále přidejte také oloupané syrové brambory, které také nastrouháte na jemné části vašeho struhadla.

Nyní přidejte maso

Do mísy už můžete přidat maso na karbanátky, které začnete společně se zeleninou důkladně promíchávat. Určitě doporučujeme zachovat oba dva druhy masa, což se na výsledné chuti podepíše velmi pozitivně. Maso se zeleninou důkladně promíchejte, nejlépe rukou.

Vše ochuťte

Když vám vznikla základní směs, tak se můžete pustit do přidání zbývajících ingrediencí, kterými svou směs na domácí karbanátky dochutíte. Ani tady nezapomínejte na důkladné prohnětení. Jak proto, že se ingredience spojí, tak proto, že výsledné jídlo bude mít dokonalou chuť.

Samozřejmě na pánvi

Jistě se setkáte s různými zdravými recepty, které jsou založeny na tom, že se karbanátky dělají v troubě. Vy jděte cestou klasiky a použijte rozpálenou pánev s dostatkem oleje. Ještě předtím však nachystejte správné tvary karbanátků. Vždy odeberte pokud možno stejné množství masové směsi a v dlani z ní vytvarujte něco na způsob puku. Když nebudou všechny karbanátky stejného tvaru, vůbec to nevadí. Hlavní je, aby měly pokud možno stejnou výšku.

Následně už je můžete přesouvat do rozpáleného oleje. S každé strany je smažíte několik minut. Jak proto, aby měly spíše tmavší zlatavou barvu, tak proto, aby byly dokonale usmažené i ve svém středu. Potom už stačí jenom naservírovat. Nejlépe s bramborovou kaší. A pokud nějaké zbudou, hodí se k večeři, s chlebem, hořčicí a okurkou.

Laisser un commentaire