Chléb se šunkou a sýrem jinak: Zapečený v míse, zalitý vajíčkem

Chléb se šunkou a sýrem rozhodně nemusí být obyčejné a nudné jídlo. Tato zapečené varianta ho posune na novou úroveň. Najednou zjistíte, že z úplně běžného a obyčejného jídla můžete udělat něco, co se hodí, když si chcete připravit teplou, chutnou a také dostatečně sytou večeři. Podívejte se, jak na to.

Co budete potřebovat?

Stále je to chléb se šunkou a sýrem, jenom trochu jinak. Základní ingredience jsou tedy jasné, jenom jsou doplněny několika dalšími. Ať máte přehled, podívejte se s námi na veškerý soupis. Ten je takový:

  • 2 rajčata
  • 150 g sýru
  • 300 g šunky
  • 50 g másla
  • 4 vejce
  • 90 g mléka
  • ¼ lžičky pepře
  • 1 lžičku soli


Nachystejte si chléb

Jako první si nachystejte chléb, který nakrájíte na klasické plátky, je také důležité vzít si mísu a vyměřit, aby se do ní vešel. A nejenom to. Jednotlivé krajíce chleba je třeba následně ještě upravit.

Když máte chléb nakrájený a dáváte ho do mísy, neměli byste zapomínat také na jeho seříznutí. To proto, aby se jednotlivé krajíce nedotýkaly a také proto, aby v samotném středu dané zapékací mísy zůstal volný prostor.

Chleba namažte a vyložte ingrediencemi

Nyní máte chléb připravený a tak se můžete pustit do jeho mazání. Nyní to vypadá, že půjde o klasický chléb se šunkou a sýrem, jelikož jednotlivé krajíce je třeba namazat máslem, tak jak jste zvyklí a máte to rádi.

Namazaný chleba už můžete dávat do zapékací mísy. A to tak, že ho jednoduše budete prokládat jednotlivými plátky šunky a také plátky rajčete. Toto všechno hezky na střídačku, až dojde k tomu, že vaše mísa bude celá naplněna. Pokud vám trochu surovin zbylo, vyplňte jimi otvor ve středu zapékací mísy.

Zalijte mlékem a vajíčkem

Nyní je třeba váš netradiční chléb se šunkou a sýrem zalít směsí vajíček, mléka a také soli a pepře. Toto všechno spolu rozšlehejte v míse a potom nalijte na svůj chleba. A to tak, abyste směsí polili všechny jednotlivé krajíce. Zbytek můžete opět nalít do samotného středu.

Pečte v troubě

Vaše jídlo by mělo nyní zamířit do trouby. Tu je vhodné mít rozehřátou na 180 stupňů Celsia, což je teplota, při které vaše netradiční chleby budete péct asi 25 minut. Po této době otevřete troubu a vše posypete ještě strouhaným sýrem. Troubu zavřete a sýr necháte zapéct po dobu asi pět až deset minut.

Můžete podávat

Jídlo je hotové. Nyní můžete servírovat, a to tak, že ze zapékací mísy vyndáte vždy krajíc chleba tak, aby na něm byl plátek šunky a také plátek rajčete. Přejeme vám dobrou chuť.

Laisser un commentaire