Dort s jablky je příjemně sladký, chutný a dokonale vláčný

Co s úrodou jablek? Je to jednoduché. Skvělou možnost jejich využití nabízí tento dort s jablky. Nadchne svou chutí i jednoduchostí. Ukážeme vám recept, který se stoprocentně stane jedním z těch, které budete milovat. A to pro svou celkovou jednoduchost, kterou umí přinášet.

Co bude potřeba?

Aby se vám dort s jablky povedl, budete potřebovat nejenom toto ovoce, ale i několik dalších ingrediencí. Když máte všechny, je dokonalý výsledek doslova zaručen. Potřebovat budete:

  • 3 vejce
  • 1 sklenici cukru
  • 1 sklenici kefíru
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 300 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 6 jablek
  • 2 lžíce moučkového cukru – na posypání

Začněte základem těsta

Jako první si připravíte těsto. Tedy jeho základ. Vezměte kuchyňský mixér a v míse začněte šlehat vajíčka a cukr, až vznikne nadýchaná objemná pěna. Potom můžete přidat také slunečnicový olej a míchejte. Následně přidáte také kefír, který těsto dokonale zjemní.

Těsto dokončete

Když máte základ na těsto hotový, je možné ho dokončit. A to tak, že postupně mícháte a přisypáváte mouku. Cílem je těsto na dort s jablky, které bude stále velmi nadýchané a jemné.

Připravte si jablka

Ta je třeba nejprve oloupat, je třeba zbavit je také středu a dále je nutné jejich nakrájení. Doporučujeme spíše menší kousky jablek, které budou pro naše potřeby mnohem lepší.

Přidejte je do těsta

Když máte jablka oloupaná a nakrájená, už je můžete jednoduše přidat do těsta. Do něho je vmíchejte, tentokrát ručně třeba lžící. Jelikož jsou jablka poměrně křehká, doporučujeme opatrnost a jemnost.

Nalijte do plechu

Vhodný je hlubší plech, který by měl mít rozměry pokud možno 20 x 30 centimetrů. Když ho máte, základ na váš dort s jablky do něho nalijte. Rovnoměrně do něj nalijte veškeré těsto. Aby se nepřipalovalo, je možné použít buď pečicí papír, nebo je možné plech vymazat máslem.

Pečte v troubě

Stejně jako řada jiných dezertů, i tento se samozřejmě peče v troubě. Optimální dobou je 40 – 50 minut v troubě, která je předehřátá na 170 stupňů Celsia. Průběžně kontrolujte jak stupeň upečení, tak i barvu.

Nechte vychladnout a vyjměte

Následně svůj koláč nechte chladnout při pokojové teplotě. Když nepálí, vyjměte ho z formy. Pokud jste nepoužili pečicí papír, je dobré si pomoci nožem.

Nakrájejte a servírujte

Poslední krok je jasný. Stačí už jenom nakrájet na čtvercové kousky, posypat moučkovým cukrem a následně už vám nic nebrání v tom, abyste svou pochoutku naservírovali.

Laisser un commentaire