Příprava těstovin podle italských šéfkuchařů jim dá zcela novou chuť

Jak by měla vypadat ideální příprava těstovin, aby výsledek splnil očekávání? Je to jednoduché. Stačí se inspirovat u těch nejlepších. Tedy u italských šéfkuchařů, kteří s těstovinami pracují doslova denně. A co doporučují? Je to překvapivě jednoduché. Stačí dodržet těchto několik pravidel a budete zírat, jak se to podepíše na chuti i konzistenci.

Doba vaření

Jako první je třeba zaměřit se na dobu vaření těstovin. Na každém obalu by měl být časový údaj. Ten nedodržujte přesně, jelikož je třeba daný čas zkrátit. A to asi o 2 minuty. Pokud je na obalu uvedeno deset minut, tak vařte jenom 8. Jedině tak budou těstoviny uvařeny tak, jak mají. Tedy takzvaně al dente. Pokud by vám přišlo, že jsou po vytažení z hrnce stále příliš tvrdé, rozhodně to neřešte. Je to tak v pořádku a až je budete servírovat, tak uvidíte, že budou dokonalé.

Také zapomeňte na různá proplachování vodou a další postupy. Pokud máte těstoviny kvalitní, obejde se příprava bez toho. Maximálně je pokapejte trochou olivového oleje, to úplně stačí.

Použití omáčky

Příprava těstovin souvisí i s použitím omáčky. České modifikace italských jídel jsou založeny na tom, že se omáčka nakydá na talíř na těstoviny. A to je chyba. Italský kuchař dá ohřívat omáčku v hrnci, do něho přidá uvařené špagety, vše zamíchá a až potom servíruje. Takto těstoviny postupně takzvaně dojdou. Když vám po vytažení z hrnce připadaly tvrdé, tak takto se budou ještě asi 1 – 2 minuty prohřívat v omáčce a tak budou hotové tak, jak mají být.

Tento postup je také důležitý proto, že se omáčka dostane všude, na celé těstoviny. Ani jediný kousek nezůstane bez chuti, což se podepíše i na zážitku z konzumovaného jídla. Navíc nebudete muset těstoviny míchat s omáčkou na talíři, což je u velkých porcí poměrně komplikované. Takto je máte nandané přesně tak, jak potřebujete a jak to předepisuje italská kuchyně.

Laisser un commentaire