Tato sladká roláda vznikne bez pečení. Jednou ze surovin je sýr

Roláda nemusí být jenom pečená. Ukážeme vám variantu bez pečení, která je zajímavá pro svou jednu ingredienci. Tou je totiž sýr, kterého se ale nebojte. Jde o takový, který se do dezertů přidává často a dokáže jim dodat skvělou svěžest i vláčnost. Zkuste to u tohoto receptu.

Co budete potřebovat?

Aby se vám tato roláda bez pečení povedla, musíte mít ty pravé ingredience. Jedině tak se vám podaří udělat jak správnou strukturu, tak i vytvořit nezapomenutelnou chuť. Aby se vše povedlo, připravte si:

  • 400 g sýru mascarpone
  • 1 banán
  • 100 ml mléka
  • 50 g sušenek
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce medu

Začněte těstem

Ano, uváděli jsme, že je tato roláda bez pečení. Těsto ale potřebovat budete, abyste mohlo dosáhnout správného vzhledu rolády. Nic skutečně péct nebudete, jelikož základem pro těsto jsou nadrcené sušenky, ke kterým přidáte mléko a také kakao. Vše důkladně zpracujete, až vznikne pevná konzistence podobná těstu. V tu chvíli máte k dispozici již hotový základ na roládu.

Připravte si náplň

Nyní je třeba připravit si náplň na roládu. Na tu budete potřebovat jak samotný sýr, tak i med. Vše začněte postupně smíchávat dohromady až vznikne krém, který bude příjemně vonět a bude mít nadýchnou strukturu. Tím máte hotovou i druhou složku své rolády.

Začnete s přípravou rolády

Potřebovat k tomu budete potravinovou folii, kterou rozložíte na kuchyňskou linku. Na folii nanesete sušenkové těsto, které sem můžete rovnoměrně rozdrobit, nebo se ho můžete pokusit vyválet. Na těsto následně nanesete střed rolády, tedy sýrovo-medovou náplň. Potom oloupejte banán a položte ho celý na krém. A začněte opatrně balit.

Nechte vychladit

Po zabalení vám vznikne chutná roláda bez pečení, kterou vám už stačí jenom vložit do lednice. Zde ji nechte vychladit a potom můžete vyndat, nakrájet a ochutnat. Bude povedená jak na řezu, tak i v chuti.

Laisser un commentaire