Tyto karbanátky ze 2 druhů masa nadchnou jednoduchostí, i snadnou přípravou

Karbanátky jsou chutným, rychlým jednoduchým jídlem. Naučte se zajímavý recept ze dvou druhů masa. Bude to příjemná změna. Většinou se totiž dělá karbanátek jenom z vepřového, což nemusí být úplně ono. Proto se podíváme i na verzi číslo dvě, a to s masem hovězím, kterého se rozhodně nebojte. Naopak.

Co budete potřebovat?

Jdeme na sezam jednotlivých ingrediencí. Pokud děláte karbanátky pravidelně, jistě vás nic nepřekvapí. Kdo je v kuchyni začátečník, pro toho raději hezky po pořádku. Základem receptu je toto:

  • 500 g vepřového masa
  • 500 g hovězího masa
  • 450 g toastového chleba bez kůrky
  • 200 g strouhanky
  • Voda
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Olej na smažení

Nachystejte si maso

Maso na karbanátky můžete koupit už namleté, nebo je možné si ho nachystat doma. Pokud zvolíte druhou variantu, tak maso nakrájejte na menší kousky a přemelte ho v klasickém mlýnku. Do toho následně přidejte také chléb, který před tím pokapete vodou. Když i ten pomelete, vznikne vám hmota, kterou je třeba smíchat dohromady.

Pokud by směs nebyla vláčná, klidně přidejte ještě více vody. Je třeba vše promíchat a vytvořit konzistenci, která bude vláčná a bude se lehce lepit na ruce. Chleba i maso by se navíc měly dostatečně propojit.

Vytvořte karbanátky

Nyní můžete začít s přípravou karbanátků. Vždy si namočte ruce, aby se vám směs nelepila. Jednoduše je tvarujte v dlani a když jsou hotové, odložte je stranou někam, kde se nebudou lepit. Třeba na prkénko nebo na pečicí papír. Následně také karbanátky důkladně obalte ve strouhance. Ta sníží jak jejich lepivost, tak zajistí že budou lépe vypadat i křupat.

Nyní na pánev

Sice existuje zdravější varianta, kdy se dají karbanátky upéct v troubě, ale my se podíváme na variantu klasickou. Rozehřejte pánev, přidejte na ní olej, nebo ještě lépe sádlo a pusťte se do smažení. A to několik minut z každé strany, aby byly karbanátky zlaté na pohled a dostatečně tepelně upravené ve svém středu.

Laisser un commentaire