Unikátní salát s klobásou, šunkou a sýrem zaujme chutí i svou jednoduchostí

Nemáte příliš v lásce zeleninu? Nevadí. Jsou jídla, která mohou být přesně pro vás. Příkladem je tento salát s klobásou, šunkou a sýrem. Už názvy jednotlivých ingrediencí dávají jasně tušit, že si pochutná i ten, co moc nevyhledává zeleninu a má raději uzeniny. Nejde o úplnou novinku, jelikož hlavně na východě Evropy jde o známou pochoutku pod názvem Alyonushka. Zkuste ji i vy.

Co budete potřebovat?

Aby se vám salát s klobásou, šunkou a sýrem povedl, je třeba dodržet nejenom postu přípravy, ale je myslet také na ty správné ingredience, bez kterých se neobejdete. O jaké se jedná? Zde je jejich seznam.

  • 450 g šunky
  • 1 okurka
  • 350 g kukuřice v plechovce
  • 3 vejce
  • 1 paprika
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 klobásy
  • Sůl, pepř a bylinky dle chuti

Nejprve vajíčka

Na tento salát s klobásou se používají výhradně vařená vejce. Pokud je ještě uvařené nemáte, tak je dejte vařit. A to takzvaně na tvrdo, což znamená že by se měly vařit zhruba 10 minut. Poté je přendejte do ledové vody, která zajistí, že je ochladíte na požadovanou teplotu. Mezi tím, co se chladí se můžete pustit do přípravných prací.

Vše nakrájejte

Když se chladí vajíčka, tak se můžete pustit do příprav. Ty nejsou nic složitého, jelikož stačí všechny ingredience nakrájet. Tedy šunku, okurku, ale také papriku a klobásu. Ideální jsou samozřejmě kostičky, ale klidně můžete jednotlivé složky krájet třeba i na proužky. Je to jenom na vás. Když jsou vejce chladná, nakrájejte i je.

Vše do mísy

Nyní už stačí vše vložit do mísy, kam přidáte také kukuřici, složky na dochucení a samozřejmě také majonézu. Pokud chcete ještě dokonalejší chuť, tak si připravte majonézu domácí. V míse vše opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se propojily všechny ingredience. A potom? Nechte svůj salát s klobásou chvíli odležet a poté ochutnejte. Je lahodný, že ano? Navíc umožní vytvořit i řadu variací, třeba s různými druhy koření, dle vaší chuti.

Laisser un commentaire