Vyrobte si vlastní netradiční churros podle snadného receptu

Churros je známá sladká pochoutka. Pokud jste ji ještě neochutnali a nechcete opouštět svůj domov, zkuste netradiční alternativu. Tento recept vám ukáže, že to není nic složitého, jak pokud jde o seznam ingrediencí, tak přípravu těsta, i následné smažení.

Co budete na domácí churros potřebovat?

Už se vám sbíhají sliny? Pokud ano, připravte si vše, co budete potřebovat. A je toho opravdu jenom trochu, protože základem je toto:

  • 300 g mouky
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžíci cukru
  • 50 g másla

Dále budete potřebovat ještě trochu oleje pro samotné smažení a dále moučkový cukr, popřípadě třeba i skořici, na finální obalení. Zde záleží jenom na vaší chuti.

Smíchejte ingredience a vytvořte těsto

Základem vašich domácích churros je těsto. To není nijak složité, jelikož vám stačí smíchat všechny ingredience dohromady. Důkladně vše zpracujte a těsto míchejte po dobu nejlépe deseti minut. Jedině tak bude mít tu pravou konzistenci, které potřebujete dosáhnout. Mělo by být pružné, pevní a nemělo by se lepit.

Nechte ho odpočnout

Nyní nechte těsto odpočinout. A to po dobu zhruba třiceti minut, kdy ho necháte zabalené v potravinové folii a necháte ho na kuchyňské lince při pokojové teplotě. Díky tomu získá potřebnou strukturu a konzistenci.

Rozválejte a nakrájejte

Nyní těsto rozválejte na tenkou placku. Snažte se zajistit, aby měla výšku zhruba jenom 1 až dva milimetry, více ne. Potom si vezměte ostrý nůž a můžete se pustit do toho, že těsto začnete krájet. A to na jednotlivé plátky, které budou široké asi 3 centimetry. Každý celý dlouhý proužek potom ještě rozdělíte na 3 díly.

Srolujte a smažte

Následně už stačí každý proužek ve středu jenom naříznout a potom ho srolovat tak, aby vznikla vrtulka. Tak budou mít vaše churros i podobný tvar, jako originál. Následně je vhoďte do dostatečné vrstvy rozpáleného oleje a smažte je dozlatova.

Potom vyndejte, dejte je na papírovou utěrku okapat a když lehce vychladnou, obalte je v moučkovém cukru, nebo třeba ve skořici. Následně je můžete ochutnat a nabažit so oné výjimečné a skvělé chuti.

Laisser un commentaire