Dort s mascarpone a višněmi ukazuje, jak všestranný je tento unikátní sýr

Upečte si dort s mascarpone a přesvědčte se o tom, že tento unikátní sýr se dá využít i jinak, než doposud víte. Když mu dáte šanci a budete se držet tohoto receptu, garantujeme vám, že vznikne pochoutka, kterou budete stoprocentně milovat. A to pro její báječnou chuť. Navíc zaujme také celková jednoduchost přípravy.

Toto jsou požadované ingredience

Dort s mascarpone není nijak složitým, což poznáte už podle toho, jaké ingredience budete potřebovat. Pro větší přehlednost jsme je rozdělili podle vrstev. A začínáme těstem, na které bude třeba:

  • 150 g mouky
  • 150 g cukru
  • 3 vejce

Druhou vrstvou je samozřejmě ta ovocná, ze třešní. Těch doporučujeme pořídit dvě balení kompotu po 250 ml každé. Nebo lze využít i třešně čerstvé, pokud je sezona, nebo také mražené, pokud není. V každém případě by měly být vypeckované. Když máte tuto vrstvu, začne ta krémové, z těchto surovin:

  • 250 smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 150 g cukru

Poslední vrstvou, kterou tento dort s mascarpone má, je vrstva čokolády. Té budete potřebovat kolem 100 gramů. Doporučujeme mléčnou, ale může být i hořká.

Vrstva těsta

Základní spodní vrstva je těsto. To připravíte velice jednoduše, jelikož začnete tím, že začnete míchat vejce, pomocí mixéru. Postupně je vyšlehávejte a přidávejte k nim cukr, dokud nevznikne jemná hmota. Potom k ní přidávejte mouku, kterou do těsta postupně vmícháváte. Když je vše spojeno a umícháno, nalijete těsto do kulaté dortové formy a dáte péct. Na 20–30 minut při teplotě 160 stupňů Celsia. Po vyndání necháte chladnout.

Vrstva ovoce

Ta není nijak složitá. Pokud máte kompot, tak oddělte třešně od nálevu a nechte je vykapat. U mražených nechte odkapat přebytečnou vodu a ty čerstvé můžete použít hned. Trochu šťávy však budete potřebovat na potřební těsta vašeho dortu. Následně třešně rozprostřete po celém povrchu vašeho těsta.

Vrstva krému

Tady je postup také celkem jednoduchý, jelikož krém vytvoříte smícháním všech surovin. Základem by mělo být šlehání smetany s cukrem, do které následně přidáte sýr mascarpone. Měl by vzniknout jemný a vláčný krém, který nanesete na vrstvu vašich třešní a rozprostřete až ke krajům.

Vrstva čokolády

Dort s mascarpone se blíží do finiše. Na závěr už stačí jenom nastrouhat čokoládu na hrubém struhadle a posypat vrstvu krému. Potom dejte svůj výtvor na několik hodin do lednice a máte hotovo. Nakrájejte ho, dejte na talířek a můžete ochutnávat.

Laisser un commentaire