Kuřecí v pivní omáčce zaujmou nejenom milovníky tohoto nápoje

Máte rádi pivo a nemůžete být bez masa? Máme pro vás skvělou zprávu. Recept na kuřecí v pivní omáčce. Až ho ochutnáte, budete ho milovat. A to nejenom pro výslednou chuť, ale i pro jednoduchou přípravu. A nebojte – alkohol se z piva vypaří a hned po požití tohoto jídla budete moct klidně řídit.

Co budete potřebovat?

  • 500 g kuřecích křídel
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 lžičku červené papriky
  • 1 špetku pepře
  • ½ lžičky soli
  • 150 ml piva

Nachystejte si maso

Vše začíná přípravou masa. Vezměte svá kuřecí křídla a důkladně je omyjte vodou. Potom je osušte a můžete je začít ochucovat. A to tak, že smícháte mletou papriku s pepřem, dále se solí a také s jedlou sodou a v této směsi své maso obalíte. Vytvoříte tak zajímavou kůrčičku, díky které bude kuřecí v pivní marinádě lépe chutnat. Když máte obaleno, jste připraveni. Klidně můžete nechat maso chvíli odpočnout, aby do sebe nasáklo dané chutě.

Opékejte na pánvi

Nyní si rozehřejte pánev a na ní nalijte olej. Jakmile je rozehřátý, můžete na ni vložit své kuřecí maso, a to postupně opékat ze všech stran. Během toho maso pustí trochu šťávy a vznikne takzvaný výpek. To je dobře. Rozhodně ho nechte v pánvi, protože ho budete následně využívat. Když jsou kuřecí křídla dostatečně opečená, jsou připravena na další fázi receptu.

Zalijte je pivem

Nyní vezměte své oblíbené světlé, alternativně také řezané nebo černé pivo. Nalijte ho do pánve a přiveďte k varu. Nechte vyvařit jak alkohol, tak i vodu z vašeho piva. Potom by měla vzniknout hustá a také chutná pivní omáčka. Snažte se jí polévat vaše kuřecí křídla, která tak získají na chuti. Následně je můžete vyjmout a naservírovat na talíř. Zde je ještě přelijte s trochou omáčky. A můžete servírovat. Nejlépe samozřejmě s hořčicí, křenem a také s kouskem čerstvého chleba. To je kombinace, na kterou stoprocentně nic nemá.

Laisser un commentaire