Masová roláda s vejcem je skvělým a snadným svátečním obědem

Jídlo má nejenom skvěle chutnat, ale mělo by také skvěle vypadat. Tato masová roláda s vejcem splní vaše očekávání v obou případech. Díky tomu se může stát skvělým svátečním obědem. Strávníkům se budou sbíhat sliny už ve chvíli, kdy ji uvidí. A co teprve když nastane ten důležitý okamžik, kdy ji konečně ochutnají.

Seznam ingrediencí je stručný

Masová roláda s vejcem je jídlem, které je velmi jednoduché. To potěší vás jakožto kuchařku nebo kuchaře. Aby vznikla tato pochoutka vám postačí připravit si toto:

  • 800 g mletého masa
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g strouhaného sýra
  • 100 g strouhanky
  • 5 uvařených vajec
  • Sůl, pepř a další koření

Smíchejte suroviny dohromady

Že je masová roláda s vejcem velmi jednoduchá, to zjistíte už v této fázi přípravy. Kromě vajec a špenátu stačí smíchat všechny suroviny dohromady. Vytvořte masovou směs, ve kterém bude také sýr a strouhanka. Nezapomínejte také na dostatečné dochucení solí a pepřem. Mělo by být podobné, jako když chystáte klasickou sekanou. Prvotně však ze směsi masa dělat bochník nebudete.

Maso vyválejte na placku

Nyní si vezměte na pomoc váleček na těsto, lehce ho namočte do vody a potom s ním začněte vaši masovou směs válet do tvaru placky. Ta by měla mát obdélníkový tvar a pokud možno i rovnoměrné rozměry. Jedině tak se vám povede i následující krok. Také dbejte na to, aby vaše placka byla všude stejně vysoká.

Na maso dejte zbývající suroviny

Jako první na maso dejte špenát. Nikoliv syrový, jelikož ten je třeba před použitím lehce spařit a nechat důkladně okapat. To proto, že díky tomuto postupu zmizí přebytečná voda. Nebojte se ji z něho také vymačkat. Až potom ho můžete rozprostřít na masovou placku. Dále na ní přidejte také vařená vejce. Kousek od okraje, do jedné řady.

Zabalte a upečte

Masová roláda s vejcem už je skoro hotová. Nyní je třeba ji opatrně zabalit do tvaru, který bude připomínat sekanou. Doporučujeme si vzít na pomoc potravinovou folii, do které maso zabalíte a pohybem po kuchyňské desce také upěchujete. Potom folii samozřejmě sundejte.

Roládu dejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte ji do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů. V té by měla zůstat po dobu 60 minut, dokud nebude mít dokonale křupavou kůrku. Následně vyndejte, ihned krájejte a podávejte. Ideální přílohou je jako u sekané bramborová kaše.

Laisser un commentaire