Rolky s marmeládou jsou sladkým pohoštěním nejenom pro návštěvu

Jako sladké pohoštění nemusí být jenom klasické buchty, dorty nebo zákusky. Zkuste tyto chutné rolky s marmeládou. Na podnose budou vypadat skvěle, zaujmout také svou chutí a opomenout nelze ani to, že jsou jednoduché na přípravu. Podívejte se na recept, jak na ně.

Co budete potřebovat?

Buďte si jisti, že tyto rolky s marmeládou rozhodně dokážou zaujmout každého, kdo je ochutná. Aby se vám povedly, je třeba mít ty pravé ingredience. A těmi jsou tyto:

  • 300 g mouky
  • 300 g přírodního kravského sýra
  • 250 g másla
  • 15 g vanilkového cukru
  • 1 lžičku práškového cukru
  • 1 špetku soli

Dále budete potřebovat jakýkoliv ovocný džem podle chuti, kterým budete své rolky s marmeládou plnit. Dále si připravte i mísu moučkového cukru, která je určená k tomu, že zde budete před servírováním své sladké pečivo obalovat.

Jdeme na přípravu těsta

Jistě jste si všimli jedné unikátní ingredience, ze které se skládá. A skutečně do tohoto receptu patří. Vezměte kravský sýr a nastrouhejte ho na hrubém struhadle. Potom to stejné udělejte s máslem. Dále už přidáte všechny ostatní ingredience a můžete začít těsto zpracovávat do požadované pevné hmoty, která by se neměla lepit. Pokud k tomu dochází, přidejte navíc trochu mouky.

Těsto vyválejte

Nyní si celé těsto rozdělte na dvě stejné poloviny. A každou polovinu vyválejte na tenkou, pokud možno rovnoměrnou kulatou placku. Následně vezměte do ruky nůž a začněte těsto krájet tak, jako když se krájí pizza. Vaším cílem by měl být vytvořit na každé části těsta 14 trojúhelníkových dílků.

Namažte marmeládou a zabalte

Každý z trojúhelníků následně pomažte trochou marmelády, nebo džemu. Potom zabalte. A to tak, že začínáte u delší strany a balíte směrem ke středu, tedy ke špičce. Takto zabalíte všechny jednotlivé rolky z obou částí vašeho těsta.

Na plech a do trouby

Své rolky s marmeládou následně vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Hezky jednu vedle druhé. Potom je můžete vložit do trouby předehřáté na 200 stupňů. Orientační doba pečení je ASI 17–20 minut. Zkrátka pečte do zlatova. Potom plech vyndejte a nechte rolky vychladnout. Následně každou z nich obalte v moučkovém cukru a můžete servírovat. Sledujte, jak bude tato pochoutka všem chutnat. To vám garantujeme.

Laisser un commentaire