Palačinky bez cukru a mouky, které potěší i věčné „dietáře“


Palačinky jsou ve společnosti velice oblíbené. Připravují se jak na sladko, tak i naslano. Plnit se dají například marmeládou, tvarohem, nebo třeba čerstvým ovocem. Ty slané jsou pak dokonalé se sýrem nebo špenátem. My však pro vás máme mnohem zdravější variantu, díky které si tuto oblíbenou sladkost nemusíte odepírat. Recept neobsahuje žádný cukr ani mouku a ve výsledné chuti to není ani trochu znát. Za vše může obyčejný sladký banán.

Potřebné ingredience na přípravu zdravých palačinek

Obstarejte si tyto suroviny:

  • 2 zralé banány
  • 1 vejce
  • 100 gramů ovesných vloček
  • 1 špetku mleté skořice
  • slunečnicový olej na smažení (lze zvolit i zdravější variantu, např. kokosový olej)

Jak postupovat při přípravě zdravých palačinek?

Do mlýnku vsypte ovesné vločky a rozemelte je najemno. Pak přesuňte do středně velké mísy a smíchejte s banány rozmačkanými na kaši. Nakonec přidejte do směsi jen vejce, mletou skořici, dobře propojte a těstíčko je na světě. Pokud bude příliš husté, můžete jej zředit trochou mléka. Konzistenci by mělo mít těsto zhruba jako řidší zakysaná smetana.

Smažení palačinek a jejich servírování

Ve větší pánvi si pak rozehřejte trochu oleje a poté pomocí naběračky do něj vlijte trochu těsta. Palačinku smažte dozlatova z jedné i druhé strany. Hotové placky pomažte například nízkotučným tvarohem slazeným medem, zarolujte, ozdobte čerstvým ovocem (borůvkami, jahodami, banány) a podávejte například s šálkem oblíbeného čaje.

Pokud vysloveně nedržíte dietu, budou palačinky velice chutné i s Nutellou, Grankem, sladkým plnotučným tvarohem, skořicovým cukrem, nebo s domácí marmeládou z vlastních zdrojů (perfektně se hodí rybízová, nebo jahodová).

Dokonalost sama bude tento sladký pokrm i s kopečkem šlehačky a vanilkovou zmrzlinou. Zejména děti tato kombinace potěší. Přejeme vám dobrou chuť!

Laisser un commentaire