Připravte si chutné dýňové placičky, které budou dokonalou chuťovkou či rychlou večeří pro celou rodinu


Pokud se vám na zahradě urodila dýně a nevíte co z ní připravit, můžete vyzkoušet chutné dýňové placičky, které potěší kdejakého strávníka. Hodí se jak na pohoštění pro návštěvu, tak na rychlou večeři, která zasytí celou rodinu.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu dýňových placiček?

Připravte si následující ingredience:

  • 1 kilogram dýně (ideálně hokaido)
  • 2 až 3 lžíce hladké mouky
  • 2 až 3 vejce
  • sůl a mletý pepř na dochucení
  • čerstvý kopr dle chuti

Jak připravit dýňové placičky?

Pokud budete placičky připravovat dýně hokaido, nemusíte ji loupat. Tu máslovou však ano. Dýni si vydlabejte, nakrájejte na menší kousky a dejte do velkého hrnce vařit s trochou soli. Až dýně změkne, sceďte ji a vložte do mísy.

Zde ji po vychladnutí smíchejte spolu s vejci, hladkou moukou, najemno nasekaným koprem, ochuťte solí a mletým pepřem. Vařečkou suroviny pečlivě promíchejte a vytvořte hustější těstíčko.

Smažení dýňových placiček

V další fázi si rozehřejte pánev s trochou slunečnicového oleje a na něj pokládejte malé množství těstíčka pomocí lžíce, placičky smažte dozlatova z obou stran. Po usmažení je vyjměte z tuku a nechte okapat na savých papírových utěrkách.

Podávejte například s nakládanou zeleninkou ve sladkokyselém nálevu, nebo se zakysanou smetanou ochucenou česnekem. Pokud budete chtít placičky poněkud ostřejší, je možné do těstíčka vmíchat i trochu mletého chilli, nebo přidat jemně nasekanou chilli papričku.

Skvěle se bude do placek hodit k jiný druh bylinky, jako například petrželka, koriandr, nebo třeba bazalka. Pro orientální chuť lze dýni ochutit před smažením kari kořením.  Přejeme vám dobrou chuť!

Tip na závěr: Potěšte děti sladkými dýňovými plackami

Recept lze také upravit na sladko. Budou z něj mít radost hlavně děti. Místo soli, pepře, kopru přidejte do dýňového těsta trochu mleté skořice, cukr dle chuti a sladké těsto je na světě. Hladkou mouku lze nahradit tou celozrnnou.

Laisser un commentaire